Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul orașului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, e doctor în management pe baza unui plagiat/ Dezvăluiri de presă

Radu Pop
stareapresei.ro
Gabriel Pleșa

Primarul orașului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, e doctor în management pe baza unui plagiat. Asta dezvăluie site-ul Catavencii, care susține că 200 din cele 270 de pagini ale lucrării sale de doctorat, centrată pe folosirea corectă a forței de muncă în Alba, sunt pasaje copiate din alte opere.

Edilul a copiat până și fontul

"Disertația primarului Pleșa se intitulează „Utilizarea rațională a forței de muncă în județul Alba“ – ce temă de cercetare științifică, wow! – și a fost susținută la Academia de Studii Economice București, Facultatea de Management, în anul de grație 2006.

Peste 200 de pagini din totalul de aproape 270 de pagini sînt un copy/paste grosolan, cum nu vezi nici măcar în compunerile unui elev de liceu, din grupul corijenților. În fapt, furtul primarului Pleșa nu s-a limitat doar la conținut, la fond, ci și la formă. Mai exact, odată transcrisă cu fonturile și la dimensiunile corecte pentru o lucrare științifică, disertația edilului devine cu vreo 40 de pagini mai scurtă, pentru că acesta a folosit în lucrare un font Arial Unicode MS, de 13,5 pt., ca să ocupe mai mult spațiu. Vorba aia, să aibă măcar dimensiunile unei lucrări respectabile, dacă la conținut e totul plagiat. Bașca, lucrarea e o harababură încă din primele pagini, de la Cuprins, în care apar nouă capitole, fără să existe un capitol 8, cînd de fapt lucrarea în sine are doar șapte capitole plus un fel de studiu de caz, un sondaj cu întrebări de liceu, puse unor reprezentanți ai unor firme, nu se știe care, cînd și cum", scrie Cațavencii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.