Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul oraşului în care îşi încheie Băsescu mandatul o refuză pe Udrea - INTERVIU

revoltator-zeci-de-pasageri-pusi-sa-il-astepte-pe-pista-pe-basescu-246666

La evenimentul în cadrul căruia a fost făcut anunţul au participat doi primari democrat-liberali din Timiş, deşi conducerea filialei judeţene a PDL le-a „recomandat” contrariul. Unul dintre cei doi a fost Dănuţ Groza, primarul din Sânnicolau Mare. Acesta a devenit suspectul de serviciu când vine vorba de posibilele trădări pe ruta PDL-PMP. În ciuda suspiciunilor, la alegerile europarlamentare, PDL a scos un scor de aproape 50% în Sânnicolau Mare. Edilul democrat-liberal din cel mai vestic oraş al României susţine că îşi va păstra loialitatea faţă de PDL, chiar dacă are anumite nemulţumiri în privința fuziunii. Mai mult, acesta declară că va refuza o eventuală ofertă din partea PMP, aşa cum a mai făcut-o deja de câteva ori.

Reporter: - Ce părere aveţi despre schimbarea candidatului PMP?

Dănuţ Groza: - Probabil că e o soluţie mai bună. Mă gândesc că au făcut ceva sondaje de opinie şi au ajuns la concluzia că Elena Udrea e un candidat mai mult decât Cristian Diaconescu. Cred că asta au avut la bază când au luat decizia de a schimba candidatul la preşedinţie.

Rep.: - Nu sunteţi tentat să mergeți alături de Elena Udrea?

D.G.: - Eu rămân în continuare disciplinat, în echipa din care fac parte. Şi la alegerile europarlamentare au fost discuţii cum că trecem la PMP. Nu, noi am rămas la PDL în continuare.

Rep.: - Preşedintele Traian Băsescu îşi va petrece ultima zi de mandat la Sânnicolau Mare...

D.G.: - Noi ne bucurăm. Pentru noi e o bucurie să vină preşedintele României la Sânnicolau. Eu chiar i-am făcut o invitaţie şi la Zilele oraşului. Dânsul şi-a lansat candidatura pentru al doilea mandat la Sânnicolau şi se pare că i-a fost cu noroc. Iar faptul într-un orăşel ca Sânnicolau, cel mai vestic oraş, un orăşel cu 13.000 de locuitori, vine preşedintele României, pentru noi, e o mândrie şi o bucurie.

Rep.: - Aţi fost alături de preşedinte la evenimentul de la Timişoara...

D.G.: - Eu, la momentul respectiv, am fost şi i-am înmânat preşedintelui României o invitaţie pentru Zilele oraşului, neştiind faptul că dânsul va anunţa că îşi doreşte să-şi petreacă ultima zi din mandat la Sânnicolau. Nu ştiam absolut nimic. În 2009, când şi-a lansat candidatura pentru al doilea mandat, mi-a promis că va veni la Sânnicolau în calitate de preşedinte. Probabil că a ţinut minte acea promisiune, mai ales că era scris şi în cartea de onoare a oraşului. Şi-a dorit să respecte promisiunea şi să vină la Sânnicolau în calitate de preşedinte.

Rep.: - Nu o să vă vedem la vreun eveniment de campanie al Elenei Udrea, cum aţi participat şi la evenimentul de la Timişoara?

D.G.: - Dar nu are absolut nicio legătură preşedintele cu o apropiere a noastră de PMP. Dacă voiam să fi trecut cu toţii la PMP, am fi făcut-o demult. Aveam posibilitatea înainte de alegerile europarlamentare, aveam posibilităţi multiple. Dar nu-mi doresc acest lucru. Nu-mi place să schimb partidele şi nu vreau să merg dintr-o parte în alta. Eu îmi doresc să rămân în continuare în echipa în care sunt. Şi nu este doar dorinţa mea, ci este dorinţa întregii organizaţii de la Sânnicolau Mare.

Rep.: - Vă înţelegeri bine cu oamenii PNL din Sânnicolau Mare?

D.G.: - Nu. Categoric nu ne înţelegem bine. Mă rog, cu o parte dintre ei. Sigur că sunt şi oameni de valore în echipa lor. Cu toate că ei au o echipă destul de slăbuţă la Sânnicolau. Dacă vă luaţi după rezultatul alegerilor europarlamentare, unde au făcut în jur de 6-7%, însemnă că echipa nu-i foarte puternică.

Rep.: - Sunteţi împăcat cu fuziunea?

D.G.: - N-am absolut nimic împotrivă. Singura dezamăgire a fost legată de faptul că nu am reuşit să găsim o altă denumire partidului şi am rămas în continuare PNL. Foarte mulţi consideră că de fapt a fost o fuziune prin absorbţie. Şi eu, şi consilierii locali, şi mai mulţi membri vechi am rămas dezamăgiţi de faptul că PDL va dispărea de pe scena politică definitiv. Dar ca propunere de fuziune am fost de acord şi susţin ideea, pentru că încet-încet trebuie să se cristalizeze şi în România clasa politică, să se ştie un partid puternic de dreapta şi de stânga şi, probabil, o guvernare cu alternanţă. Cam asta se întâmplă în ţările civilizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.