Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul orașului Siret atrage atenția asupra pericolului închiderii de fabrici din industria lemnului

ZF
Adrian Popoiu

Adrian Popoiu, primarul din Siret, a atras atenția, în cadrul unui interviu acordat unei publicații locale, că există un risc real ca mai multe fabrici de prelucrare a lemnului să fie închise.

Reporter: Domnule Popoiu, cum se vede din poziția dumneavoastră, de primar, închiderea fabricii de prelucrare a lemnului?

Adrian Popoiu: Închiderea fabricii HS Timber are un impact negativ consistent la nivelul

comunității locale. Această fabrică oferea locuri de muncă pentru 300 de angajați, iar impozitele încasate la bugetul local reprezintă 25% din veniturile proprii ale orașului. La aceasta se adaugă și faptul că în orașul nostru, dar și în zona noastră în general, nu au apărut noi investitori importanți. Practic, singurii mari investitori au venit în 2004. Aceștia sunt HS Timber care pleacă acum și firma Egger. Deși am înființat un parc industrial, deși avem un colegiu tehnic valoros în cadrul căruia învață peste 1350 de elevi, deși am început să implementăm învățământul dual, orașul nostru este de mult timp în așteptarea unor investitori importanți, care să valorifice forța de muncă încă existentă în zonă, inclusiv din Ucraina, regiunea Cernăuți, a spus Popoiu pentru plusinfo.org.

Rep.: Ce pondere are în localitate ocupația profesională de prelucrare a lemnului? Adică este o meserie tradițională?

A.P.: În Siret prima fabrică de mobilă s-a înființat în perioada comunistă, mai exact

în anul 1988. După anul 1989 s-a deschis fabrica Swedwood care furnizează mobilier pentru IKEA. În anul 2008 această unitate de producție a fost vândută către HS Timber, iar acum societatea se va inchide definitiv. Pe lângă fabrica din Siret mai avem localnici care lucrează la fabrica HS Timber din Rădăuți, precum și la firma Egger Rădăuți, care se află la 15 km de oraș. Pot spune deci că industria lemnului a fost o prezență permanentă în peisajul economic local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.