Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul orașului Târgu Mureș, Dorin Florea, către maghiari, după ce i s-a cerut demisia: Merită mai mult decât caricaturi politice

evz.ro
dorin florea

Primarul orașului Târgu Mureș, Dorin Florea, le transmite maghiarilor, după ce Consiliul Minorităților Naționale i-a cerut demisia din funcția, că „merită mult mai mult decât caricaturile politice pe care le vedem în județ și în oraș”, anunță MEDIAFAX.

Dorin Florea comentează pe Facebook „răutățile care au fost anunțate de către liderii UDMR” și mai ales modul în care a fost etichetat: „le transmit următoarele: având în vedere că-i cunosc foarte bine pe cetățenii maghiari, atât din studenție, cât și din perioada în care am lucrat în spital, dar cel mai mult de când sunt în administrație, le pot transmite cu toată responsabilitatea și sinceritatea, de care cred că nu se îndoiesc, că merită mult mai mult decât caricaturile politice pe care le vedem în județ și în orașul Târgu Mureș. Asta, și ca un bonus de Ziua Culturii Maghiare pe care recent am sărbătorit-o...”.

Citește și: Start la alianțe locale spectaculoase / L.Orban, către PNL: Lăsați-o mai moale cu racolările!

Consiliul Minorităților Naționale i-a cerut lui Dorin Florea să își dea demisia din funcția de primar al orașului Târgu Mureș în urma afirmațiilor care, spune Consiliul, amintesc de perioada în care statul controla dreptul de a naște copii.

Consiliul Minorităţilor Naţionale este un organ consultativ al Guvernului României, fiind format din reprezentanţii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, reprezentate în Parlamentul României.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat, miercuri, pe primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, cu suma de 10.000 de lei, și a constatat că afirmațiile lansate de acesta în spațiul public sunt „extrem de rasiste”. Decizia CNCD a fost luată cu unanimitate de voturi, în urma propunerii lui Florea privind introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii. Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.