Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Piedone a suspendat activitatea unei fabrici de pâine din Sectorul 4. Verificările continuă

Marţi, 3 februarie 2015, dupa orele 17.00, Primarul Cristian Popescu- Piedone a întreprins un nou control, menit să identifice orice încalcare a normelor care impun practicarea unui comert civilizat. Această zi a verificărilor a adus în atenţie şi activitatea de producţie, în măsura în care Edilul a primit numeroase sesizări din partea cetăţenilor, cu privire la încălcarea normelor de siguranţă alimentară în incinta unor unităţi de panificaţie din Sectorul 4.

Astfel, Edilul, însoţit de inspectorii Serviciului Inspecţie Comercială din cadrul Poliţei Locale Sector 4, a descins în incinta unei unităţi situate în zona bd. Brâncoveanu, descoperind nereguli grave precum: coşurile de gunoi erau poziţionate în imediata apropiere a malaxorului, personalul nu avea calificarea necesară desfăşurării activităţii şi nici echipament adecvat, în baza normelor de protecţie a muncii, produsul finit era depozitat în aceeaşi încintă cu alte preparate de panificaţie retrase de la vânzare. De asemenea, cantităţi de marfă se aflau într-un aşa zisă magazie, pe lângă maşini de feliat scoase din uz, alături de marfuri depozitate neconform, întreaga incintă fiind insalubră. În consecinţă, s-a adoptat măsura suspendării activităţii, până la remedierea deficienţelor, înţelegând prin aceasta igienizarea şi salubrizarea completă a incintei, cât şi recompartimentarea corespunzătoare, astfel încât să se poată desfăşura corespunzător atât activitatea de producţie, cât şi cea de depozitare şi comercializare. Totodată, s-a decis aplicarea unei sancţiuni totalizând 20.200 de lei, cu retragerea de la comercializare a produselor de panificaţie depozitate în condiţii improprii, fiind retrase de la comercializare 36 bucăţi de chec, 104 bucaţi pâine la tava, 228 de bucăţi mini-chec, 196 bucăţi pâine tăranească, 612 bucaţi strudel cu brânză, 96 de bucaţi pâine neagra, 360 bucaţi mini-covrigi.

Pentru a se asigura că dispoziţia de suspendare a activităţii va fi respectată, Edilul a dispus ca un  echipaj de ordine publică să asigure supravegherea permanentă a respectivei unităţi de panificaţie.

În cadrul controlului de astăzi, Edilul a continuat să verifice magazine de cartier şi supermarketuri de pe raza Sectorului 4. În cazul unui agent comercial care îşi desfăşoară activiatea pe bd. Şicai, pentru comercializarea unor produse cu termen de valabilitare expirat, cât şi pentru lipsa afişării preţurilor, au fost aplicate sancţiuni totalizând 40.000 de lei.  Tot pentru lipsa afişării preţurilor şi comercializarea produselor cu termen de valabilitate expirat, 3 dintre supermarketuri au fost sanctionate contraventional cu amenzi totalizând de 120.000 de lei.

Totodată, Edilul a dispus retragerea de la comercializare şi distrugerea a  30 de bucăţi  de pâine tip Dobrogea, care erau depozitate în acelaşi spaţiu cu legumele, cât şi  a 191 de bucăţi de îngeţată, temperatura de păstrare fiind mult mai mare decât cea recomandata de producator. În cazul unui alt supermarket, pentru nespecificarea termenului de valabilitate şi comercializarea unor produse cu termen de valabilitate expirat, cât şi pentru lipsa calificării personalului, au fost aplicate sancţiuni totalizând 20.500 de lei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.