Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Piteștiului reclamă că în containerele îngropate pe raza oraşului intră apă

PSD Argeș
Cristian Gentea

Primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, reclamă că în containerele îngropate pe raza oraşului, destinate colectării deşeurilor, intră apă, deşi acestea ar trebui izolate etanş, aspectul fiind constatat la nici două luni de la recepţia lucrării. Edilul afirmă că apa intră în 64 dintre cele 67 de containere şi susţine că a cerut funcţionarilor din primărie ”să caute o cale legală” pentru ca firme care realizează astfel de lucrări ”să nu mai vină la licitaţiile următoare”, potrivit news.ro.

Primarul din Piteşti reclamă că în majoritatea containerelor îngropate, destinate colectării deşeurilor, intră apă, la nici două luni de la recepţia lucrărilor

Primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, reclamă că în containerele îngropate pe raza oraşului, destinate colectării deşeurilor, intră apă, deşi acestea ar trebui izolate etanş, aspectul fiind constatat la nici două luni de la recepţia lucrării. Edilul afirmă că apa intră în 64 dintre cele 67 de containere şi susţine că a cerut funcţionarilor din primărie ”să caute o cale legală” pentru ca firme care realizează astfel de lucrări ”să nu mai vină la licitaţiile următoare”.

Primarul Piteştiului Cristian Gentea a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că apa se infiltrează în 64 dintre cele 67 de containere destinate colectării deşeurilor, containere îngropate în cartierele Prundu, Craiovei şi Războieni.

Citește și: Premieră ISTORICĂ pentru SUA: Donald Trump a fost pus sub acuzare, fiind singurul președinte care o pățește de două ori într-un mandat

”Înăuntru intră foarte multă apă. Ele ar trebuie să fie perfect uscate (...) Înţeleg că acest cheson care atr rebui să fie din beton impermeabil are o gaură într-unul din colţuri. (...) Săpâtămâna trecută mi-au spus că vor veni cu o soluţie ca să ermetizeze acest cheson. Nu s-a făcut nimic până acum. Problema este că sunt probleme şi cu softul, din ce văd eu. Toată operaţia asta (de ridicare a containerelor – n.r.) trebuia să se facă în 120 de secunde, atunci când s-a făcut recepţia finală reuşiseră, se încadrase, acum probabil merge atât de greu pentru că apa pătrunde şi în container”, a declarat primarul, reclamând că în prezent ridicarea containerelor durează 5 minute.

Conform edilului, lucrarea, realizată de o firmă italiană, a fost recepţionată în noiembrie, cu ”foarte multe obiecţiuni”. Ulterior, s-a făcut şi recepţia finală, fără menţiuni.

Cristian Gentea a precizat că lucrarea este în garanţie, şi, cu toate acestea, unele containere sunt deja defecte, el catalogându-le drept ”inutilizabile”. Primarul a precizat că aceste containere au fost montate vara trecută, lucrarea fiind încheiată pe 13 noiembrie.

El a precizat că este vorba despre o primă lucrare, realizată „experimental”.

”I-am pus în Primărie să caute o cale legală, care există, bineînţeles, ca astfel de firme să nu mai vină la licitaţiile următoare”, a precizat primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.