Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Piteştiului vrea amenzi DRACONICE pentru locuitorii care murdăresc străzile

axanews.ro
amenzi amenda politia

Primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea (PSD), a anunţat, joi, că le va propune consilierilor locali să adopte un proiect de hotărâre care prevede majorarea de douăzeci de ori a amenzilor pentru cei care murdăresc spaţiul public sau distrug bunuri.

"Am solicitat să facem o listă cu toate amenzile care se dau. Nu putem să dăm amendă 100 de lei şi să credem că-i vom face să fie disciplinaţi. Aşa că vom da amenzi în consecinţă, eu propun să se mărească de douăzeci de ori. Acum să văd ce va spune Consiliul Local", a declarat Gentea, într-o conferinţă de presă.

Edilul a solicitat şi sprijinul cetăţenilor pentru descurajarea celor care nu păstrează curăţenia sau provoacă distrugeri.

"Trebuie să luăm şi atitudine dacă îi vedem că fac lucrul ăsta, până să-i amendăm. Dacă opinia publică ar fi mult mai fermă, atunci poate am putea să facem ceva", a mai spus Gentea.

Noua toaletă publică din Piaţa Primăriei, investiţie care a costat 400.000 de euro, a fost afectată, recent, în urma unui act de vandalism.

"Analizând situaţia apărută, rezultă că aceasta a fost cauzată de rotirea şi îndreptarea greşită a tuturor aspersoarelor de la sistemul de irigaţie din jurul WC-ului spre intrarea în grupul sanitar, de către persoane turbulente, în timpul nopţii. Acestea au stropit toată noaptea pereţii interiori ai rampei de acces, fapt ce a dus la udarea în exces a gletului, la crearea unei umidităţi a pereţilor de 44%, ceea ce a dus la producerea de exfolieri şi fisuri", informa Primăria Piteşti pe 8 iulie.

Deoarece lucrarea este încă în garanţie, problemele create au fost remediate de constructor.

"Informăm cetăţenii rău intenţionaţi că zona este supravegheată video 24h/24h şi că aceste acte de vandalism au fost surprinse de camerele video şi vor duce la identificarea unor astfel de persoane", mai precizau reprezentanţii administraţiei locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.