Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul PSD al unei importante reședințe de județ cere ajutorul lui Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Ludovic Orban: 'Să intervină în regim de urgenţă'

facebook.com
Cristi Misăilă

Primarul municipiului Focşani, social democratul Cristi Valentin Misăilă, a făcut apel către preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru a debloca situaţia din Consiliul Local (CL) Focşani după ce consilierii locali ai PNL şi USR au absentat miercuri, iar şedinţa nu a putut avea loc din lipsă de cvorum.

Primarul a susţinut că a făcut apel şi către primul ministru Florin Cîţu şi către preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, scrie agerpres.ro.

Citește și: Medicul Virgil Musta: ‘Există riscul ca tulpina noastră să sufere mutații genetice. Situația nu este foarte bună, trebuie să luăm măsuri rapide’

"Fac un apel pe această cale către preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, să intervină în regim de urgenţă la cel mai înalt nivel al acestui partid şi a acestei coaliţii de guvernământ şi să decidă dacă Focşani mai face parte sau nu din România şi dacă mai vrem să continuăm proiectele începute în municipiul Focşani, atât din fonduri europene, cât şi din fonduri de la bugetul de stat sau bugetul local. Am făcut o scrisoare deschisă şi către domnul prim-ministru Cîţu. Nu am primit niciun răspuns. Am avut un dialog şi cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, când a venit aici la Focşani. Nu am primit niciun răspuns", a declarat primarul Cristi Misăilă.

El a susţinut că primăria are în prezent contracte suspendate cu mai mulţi constructori, iar proiectele de hotărâre pentru alocarea fondurilor necesare sunt blocate de CL Focşani.

Citește și: Judecătorul Adriana Stoicescu: Ne-am lăsat călcați în picioare pentru o brânză topită și o sticlă de cola. Ne-am lăsat jefuiți doar pentru a fura puțin și noi, pe lângă ei

"Avem la mapă toate notificările care au venit din partea constructorilor, prin care ne avertizează că dacă nu vom da ordinele de începere a lucrărilor, vom fi acţionaţi în instanţă şi, în loc să plătim execuţia lucrărilor, vom plăti interese şi daune morale, conform prevederilor contractuale. Şi toate aceste plăţi nu se vor face din altă parte decât din buzunarul fiecărui focşănean. Am încercat toate formele de comunicare cu dumnealor. Ieri am sunat personal fiecare consilier în parte din această coaliţie (...) să-i invit la un dialog, să discutăm despre aceste proiecte dacă mai am nelămuriri. Au spus că dacă le spune preşedintele organizaţiei locale PNL, Nicu Tănase, să vină, ei vin", a spus Misăilă.

Viceprimarul liberal al municipiului Focşani, Ana Maria Dimitriu, a declarat, pentru AGERPRES, că reprezentanţii PNL şi ai USR-PLUS au lipsit de la şedinţă deoarece acestora le lipsesc doi consilieri, care urmează să fie validaţi în funcţie zilele următoare.

Citește și: Florin Cîțu, despre o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu la cererea lui Klaus Iohannis și a PNL: ‘Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare’

"În contextul în care majoritatea PNL - USR - PLUS nu dispune de doi consilieri în CL care au fost numiţi în funcţii guvernamentale, urmând a fi înlocuiţi de supleanţi, Consiliul Local Focşani nu este la capacitatea sa maximă de funcţionare. Există o procedură de validare a consilierilor care durează circa o lună de zile, lucru care se cunoaşte. Şedinţa ar fi putut fi amânată pentru vineri", a declarat Ana Maria Dimitriu.

Aceasta susţine că situaţia din CL Focşani ar putea fi rezolvată rapid dacă primarul ar pune la dispoziţia consilierilor documente şi clarificări pentru ca aceştia să poată vota "în cunoştinţă de cauză".

Citește și: Soția șefului DSP decedat după ce s-a infectat cu Covid: A încercat singur să repare aparatul care îl ajuta să respire

"Dacă domnul primar ar pune la dispoziţia consilierilor toate documentele pentru ca aceştia să poată vota proiectele în cunoştinţă de cauză, lucrurile ar merge foarte rapid. Aceste proiecte sunt puse pe ordinea de zi de circa o lună de zile în fiecare şedinţă şi de fiecare dată noi am tot cerut aceste clarificări", a precizat Ana Maria Dimitriu.

Într-o şedinţă anterioară, primarul Cristi Misăilă a susţinut că, dacă hotărârile privind proiecte aflate în derulare în municipiu nu vor trece de Consiliul Local, ar putea cere demararea procedurii pentru dizolvarea acestui for.

Citește și: Acuzații dure la adresa Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR: ‘Din scandalul Cîțu-Voiculescu aflăm că a fost construit, în secret, un sistem de vaccinare paralelă, pentru șmecherii de partid și de stat!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.