Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Robert Negoiță îi cere lui Nicușor Dan mărirea drastică a sancțiunilor pentru nereguli legate de spațiile verzi: 'Amenzi de 100 de ori mai mari!'

Radu Pop
robert negoiță

Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat, la propunerea primarului Robert Negoiță, două proiecte de hotărâre prin care se cere primarului general, Nicușor Dan, majorarea sancțiunilor pentru încălcarea regulilor privind spațiile verzi.

În speranța aprobării propunerilor de către primarul general, amenzi drastice vor fi impuse pentru acțiuni ce afectează în mod semnificativ natura. Fapte precum defrișarea arborilor și arbuștilor fără avize, tăierea ramurilor, fixarea de reclame pe copaci, deversarea de substanțe toxice, nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor, deteriorarea aleilor, stâlpilor de iluminat sau transplantarea arborilor și arbuștilor fără aviz vor fi sancționate cu amenzi între 4.000 și 5.000 de lei, față de 50-100 de lei cât sunt în prezent. „Am propus creșterea amenzilor de 100 de ori, de la 50 de lei, la 5000 de lei. Dar chiar și așa, tot puțin este puțin pentru defrișarea copacilor în București, dar atât este pragul maxim pe care îl prevede legea. Mai mult, am propus sancționarea drastică a celor ce nu respectă statutul spațiilor verzi și le schimbă destinația. Ce e important aici de menționat este că putem da aceste amenzi de fiecare dată când constatăm acest lucru”, declară primarul Robert Negoiță.

De asemenea, amenzile pentru distrugerea florilor, degradarea mobilierului stradal sau depozitarea deșeurilor pe spațiile verzi ar putea crește de la 50-100 de lei la o sumă cuprinsă între 1.000 și 1.500 de lei.

Amenzi și pentru cei care schimbă destinația spațiului verde

Pentru că la nivelul primăriei au fost înregistrate numeroase sesizări cu privire la reducerea suprafeței sau schimbarea destinației terenurilor amenajate ca spații verzi în parcări, primarul Robert Negoiță a luat hotărârea de a sesiza primarul general și de a-i cere să întreprindă demersurile necesare în vederea modificării unei hotărâri de consiliu general prin care „reducerea suprafeței sau schimbarea destinației terenurilor amenajate ca spații verzi constituie contrvenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2500-5000 lei”.

Concret, toți cei care obțin autorizații de construire care, printre altele, prevăd și amenajarea de spații verzi, iar ulterior recepției transformă acele spații în parcări sau diverse construcții, vor fi amendați și vor fi obligați să aducă terenul la starea inițială.

Aceste măsuri sunt concepute pentru a proteja și conserva spațiile verzi ale sectorului, care au fost afectate de comportamentele nepotrivite ale cetățenilor și, în special, ale proprietarilor de terenuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.