Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Sectorului 2: La 14 școli și licee au fost executate lucrări de reabilitare și modernizare

Primaria Sector 2

Mugur Mihai Toader a declarat, la deschiderea anului școlar, că au fost realizate lucrări de reabilitare la 14 școli și licee din Sector, printr-un proiectul integrat. Primarul Sectorului 2 a precizat că 37.000 de elevi s-au înscris deja la peste 2.000 de cursuri extracuricilare, potrivit Mediafax.

„Am inițiat un proiect integrat pentru ridicarea standardelor și performanțelor școlare în Sectorul 2. Acest proiect are două componente: infrastructura școlară și componenta educațională. Procesul de reabilitate și modernizare a infrastructurii școlare a continuat și în această vară în mod susținut la toate unitățile de învățământ, iar la 14 școli și licee au fost executate lucrări capitale, de reabilitare și modernizare. Practic elevii, în număr de aproximativ 12.000, care învață la aceste unități școlare vor găsi școli noi”, a afirmat Mugur Mihai Toader, luni, la deschiderea anului școlar.

Edilul din Sectorul 2 a mai spus că de programul „Academia Copiilor” au beneficiat circa 17.500 de elevi.

„Cu siguranță cunoaștem cu toții programul «Academia Copiilor» sin Sectorul 2, program la care o parte dintre dumneavoastră ați luat parte anul trecut, cu un număr aproximativ de 960 de cursuri pe săptămână și 17.500 de elevi beneficiari. Acest program face parte din componenta educațională a proiectului nostru integrat, având ca obiectiv îmbunătățirea performanțelor școlare, gradul de promovabilitate, prevenirea și combaterea abandonului școlar și nu în ultimul rând dezvoltarea personală”.

Citește și: Zi mare în calendarul ortodox - Sunt prăznuiți Sfinții şi Drepţii dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana

Mugur Toader a mai anunțat că „pentru acest an școlar deja estimăm un număr de aproximativ 37.000 de elevi înscriși și peste 2.000 de cursuri. Aceste cursuri au fost diversificate la propunerea părinților și a celor mici, fiind în general cursuri extracuriculare. Acordarea buselor școlare rămâne, de asemenea, în atenția noastră și reprezintă recunoașterea pe care o avem și stimularea performanțelor voastre școlare, dar și o modalitate de combatere a abandonului școlar, în cazul burselor sociale”.

El a vorbit și despre suma de 3.700.000 lei bani de care au beneficiat 18.000 de elevi, prin burse școlare.

„Avem cel mai mare volum de burse acordate, cu o medie lunară de aproximativ 3.700.000 și pentru un număr de peste 18.000 de elevi. Așa că vă îndemn să învățați cât mai bine pentru ca valoarea burselor pe care le luați să fie cât mai consistentă”, a completat primarul Sectorului 2.

Nu în ultimul rând, acesta a făcut referire și la programul de digitalizare completă a școlilor.

„Ce nu ar putea lipsi din acest program integrat este tehnologia. Este demarat programul de digitalizare completă pentru a susține dezvoltarea aptitudinilor dumneavoastră, atât de necesare în noua societate informațională. Obiectivul nostru este ca, prin acest proiect integrat, toate unitățile de învățământ din Sectorul 2 să le aducem la cel mai înalt nivel de conform și performanță, iar din acest punct de vedere Sectorul 2 din București să reprezinte un etalon pentru întreaga țară”, a conchis Mugur Mihai Toader.

Primarul Sectorului 2 a participat la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială „Ferdinand I”, București, unde a fost prezent și președintele Klaus Iohannis.

Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă încep, luni, cursurile anului şcolar 2019 - 2020, potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.