Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Sectorului 4, acuzat de fapte penale

balutaPS4

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță este acuzat că a plătit din bugetul public asfaltarea unui drum privat, care de altfel constituie o faptă penală. Pentru a-și acoperi urmele edilul social democrat a încercat să îi mintă pe cetățeni.

Daniel Băluță a cerut redeschiderea temporară a unor rute alternative în zona Piața Sudului, inclusiv a străzii Cărăruia. Drum privat de altfel, care a fost asfaltat din banii cetățenilor cu aprobarea primarului Sectorului 4.

”Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță minte cu nerușinare și pentru a-și acoperi urmele recurge la acțiuni pesedisto-politicianiste, pentru a-i păcăli pe cetățeni. A dat vina pe primarul Capitalei Răzvan Sava că nu vrea să deschidă o străduță pentru fluidizarea traficului în zona Piața Sudului. Ce nu spune de fapt primarul Băluță este că a plătit din bugetul public, respectiv din banii cetățenilor, asfaltarea unui drum privat. Domnule primar vă cer să prezentați adevărul, să nu încercați să manipulați cetățenii, doar pentru a vă salva pielea. Banii cetățenilor trebuie folosiți în folosul lor, nu ca să vă satisfaceți propriile interese”, a declarat prim-vicepreședintele organizației PNL Sector 4 Alexandru Ionescu.

Dincolo de faptul că primarul Daniel Băluță minte, ruta alternativă propusă nu este o soluție viabilă așa cum au constatat și specialiștii din Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Pe acest subiect Primăria Capitalei anunța următoarele: Comisia Tehnică de Circulație a primit în data de 28 octombrie 2015 o solicitare din partea Primăriei Sectorului 4 pentru analizarea în regim de urgență a soluției de deschidere pentru circulația publică auto a străzii Cărăruia prin instituirea unui sens unic.

În data de 30 octombrie 2015, comisia a transmis Primăriei Sectorului 4 acordul de principiu, solicitând, în vederea respectării legii, prezentarea unui plan de circulație și formularea unei soluții viabile pentru circulația din sens opus, astfel încât riveranii străzii Cărăruia să poată avea acces la domiciliu dinspre zona de sud.

Până în data de 01 martie 2016 Primăria sectorului 4 nu a răspuns solicitărilor comisiei. Tot pe 1 martie Primăria Sector 4 a transmis o nouă solicitare, schimbând propunerea inițială, prin care dorea instituirea unor sensuri unice pe Calea Piscului, Intrarea Urcușului și Cărăruia.

În vederea formulării unui punct de vedere legal, Comisia Tehnică de Circulație s-a întrunit, în data de 03 martie 2016, și a formulat următoarea observație: clarificarea de către Primăria Sector 4 a situației juridice a tronsonului de alee cuprins între strada Cărăruia nr. 24 și strada Pridvorului,  dat fiind faptul că pe acest traseu se află proprietăți private.

”Pentru clarificarea situației urbanistice a zonei, sugerăm Primăriei Sector 4 să inițieze demersurile pentru elaborarea unui plan urbanistic zonal care să clarifice indubitabil regimul arterelor publice de circulație din perimetrul amintit”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.