DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Primarul Sectorului 4 somează public conducerea Agenției Naționale pentru Locuințe: NU permit nimănui să umilească cetățenii Sectorul 4!

Primaria Sectorului 4
Daniel Baluta

Aproape 100 de familii din Sectorul 4 nu se pot muta în casele repartizate de Primărie, din cauza condițiilor improprii în care se află locuințele primite în administrare de la A.N.L.

Locuințe A.N.L. cu lucrări de mântuială și pereți mucegăiți prin care suflă vântul. De asta au avut parte 142 de tineri, părinți, copii și persoane cu dizabilități, după ce au așteptat mai bine de 10 ani, ca să primească o locuință de la stat.

Cu cel puțin un copil minor în întreținere, cu venituri reduse, fără posibilitatea de a-și cumpăra o casă și cu cereri depuse încă din anul 2006, tinerii solicitanți au primit de la Primărie, încă de anul trecut, câte o locuință într-un bloc A.N.L., situat  pe Șoseaua Vitan-Bârzești.

Numai că, cele 48 de garsoniere și apartamente cu două camere în care ar fi trebuit să se mute nu îndeplinesc nici măcar condițiile minime pentru un trai decent. Pereții sunt plini de igrasie, conductele de apă nu sunt complet izolate, iar pe la îmbinările geamurilor suflă vântul.

Total nemulțumit de felul în care au fost realizate lucrările, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a notificat conducerea A.N.L., în vederea refacerii lucrărilor în regim de urgență, însă demersul a rămas fără ecou. În aceste condiții, edilul a ales să protesteze public față de lipsa de reacție a șefilor A.N.L..

Nu permit nimănui, indiferent de numele său ori de funcția pe care o are să umilească cetățenii Sectorului 4. Somez public conducerea Agenției Naționale pentru Locuințe să dispună în regim de urgență efectuarea reparațiilor necesare pentru aducerea clădirii din cartierul ANL Nicolae Tonitza la nivelul de decență pe care îl așteptăm cu toții în 2019! Peste 100 de familii tinere, cu copii, au așteptat de peste 10 ani aceste locuințe și este de neacceptat ca ei să fie în continuare umiliți și să nu se poată muta din cauza lipsei de interes a instituției responsabile! Nu cere nimeni favoruri, ci doar respectarea legii și a minimelor standarde de normalitate!”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

În total, aproape 200 de dosare sunt înregistrate în acest moment la Primăria Sectorului 4 pentru locuințe A.N.L. Cele mai vechi cereri au fost depuse încă din 2006.

Conform prevederilor legale în vigoare,  terenurile proprietate publică ori privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale se preiau de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe în folosinţă gratuită, în vederea construcției de locuințe pentru tineri, locuințe sociale și de necesitate. Pentru a aplica la o locuință A.N.L., persoanele interesate trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiții: să aibă vârsta de până la 35 de ani la data depunerii cererii, să lucreze cu carte de muncă sau contract individual de muncă în București, să nu dețină sau să nu fi înstrăinat o locuință în Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.