Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Timișoarei de 1 decembrie: La mulţi ani şi mulţumesc că m-ai primit!

Facebook.com/Dominicprimar
dominic fritz

Manifestările de Ziua Naţională organizate la Timişoara au fost restrânse, fără paradă militară şi concerte, dar a avut loc un ceremonial militar şi religios, cu participare redusă, la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Central "Anton Scudier", în organizarea Prefecturii Timiş şi a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere "Decebal".

Prefectul Liliana Oneţ a subliniat în discursul său că la 1 Decembrie 1918 s-a născut Statul Naţional Unitar Român, când Marea Unire de la Alba Iulia a împlinit visul de veacuri al românilor de a trăi într-o singură patrie.

"Voinţa lor a fost sfântă pentru marii oameni politici ai acelor vremuri, care au pus mai presus de orice interesul naţional. Avem datoria de a respecta şi a duce mai departe, cu înţelepciune şi demnitate, idealurile lor de libertate şi unitate. (...). O zi dragă sufletului românilor, care reprezintă şi un fericit prilej pentru a ne întoarce gândurile de recunoştinţă şi cinstire spre eroii care s-au jertfit pentru reîntregirea neamului românesc. În semn de cinstire a celor care s-au jertfit, Instituţia Prefectului şi-a făcut o datorie de onoare din organizarea, în fiecare an, a sărbătoririi Zilei Naţionale", a spus Liliana Oneţ.

Citește și: De la 1 ianuarie 2021, Laura Codruța Kovesi își intră în pâine! Șefa Parchetului European a dezvăluit cine va intra sub lupa ei

Ea a punctat că Ziua Naţională este pentru toţi românii o sărbătoare de suflet, situată deasupra semnificaţiilor istorice cu care este înnobilată, o sărbătoare prin care dorim să reafirmăm voinţa noastră de a păstra unitatea naţională, de a respecta valorile sacre ale democraţiei şi libertăţii, care ne-au călăuzit mersul înainte.

"Şi în aceste vremuri grele, când pandemia de coronavirus ne împiedică să cinstim împreună, ca în alţi ani, Ziua Naţională, dorim cu tărie să reafirmăm voinţa noastră de a susţine principiile de bază ale unităţii naţionale, ale democraţiei şi libertăţii pentru care poporul nostru a luptat întotdeauna şi care astăzi au devenit realitate. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", a încheiat prefectul Liliana Oneţ.

Primarul Dominic Fritz, prezent la eveniment, a transmis însă un mesaj pe Facebook.

"Dragă Românie, de ziua ta îţi urez oameni care nu vor să te stăpânească, ci să te slujească, oameni care nu vor să ia de la tine, ci să-ţi dea, oameni care respectă moştenirea ta nu conservând cenuşa, ci dând mai departe jarul. La mulţi ani şi mulţumesc că m-ai primit!", a scris Dominic Fritz pe reţeaua de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.