Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Timișoarei se REVOLTĂ: ni se alocă mult prea puține doze de vaccin

Facebook.com/Dominicprimar
dominic fritz

Primarul Timișoarei Dominic Fritz susține că cele 7 fluxuri de vaccinare care vor fi alocate Timișului din 8 februarie sunt prea puține, la fel ca și dozele de vaccin trimise în județ.

Citește și: Medicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

„Am aflat astăzi (luni-n.r.) că Timișulului i se alocă de către Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării încă 7 fluxuri de vaccinare, dar abia din 8 februarie! Se pare că sunt fluxurile care au fost promise doamnei Prefect Liliana Oneț, încă de acum o săptămână. Doar centrul de la ISHO de pe Take Ionescu, care este gata să fie dat în folosință, poate să le preia pe toate 7. Sunt în continuare puține fluxuri alocate pentru Timiș și Timișoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală”, a scris luni seara pe Facebook primarul Dominic Fritz.

Acesta a reluat luni solicitarea adresată în urmă cu câteva zile coordonatorului campaniei de vaccinare prin care cerea să fie incluse noi criterii la distribuția dozelor în județe.

„Îi mulțumesc colonelului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul național al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public. Sunt de acord cu el că județele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susțin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuție, care să includă și cele două criterii propuse de mine: rata de infectare și numărul de programări. Solicit în continuare o proiecție privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiș și Timișoara, la fel, o proiecție lunară pentru numărul de fluxuri și date privind dozele distribuite și administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraș și din județ”, a mai scris edilul pe rețeaua de socializare.

Potrivit acestuia, în Timișoara sunt două centre de vaccinare în funcțiune, alte două care sunt gata să fie date în folosință și încă 4 care pot fi pregătite marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.