Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul turc al unei comune din Bruxelles a primit mesaje de ameninţare

Recep Tayyip Erdogan

Primăria din comuna Saint-Josse din regiunea Bruxelles a fost evacuată parţial vineri dimineaţă, după ce s-a primit un plic cu o pudră albă destinat primarului de origine turcă Emir Kir, care mai conţinea şi un mesaj care îl soma să se întoarcă la prietenul lui Erdogan, relatează ziarul La Capitale. Plicul, care a fost deschis de un angajat al primăriei, conţinea un mesaj de ameninţare: 'Dacă nu te întorci la prietenul tău Hitler Erdogan să ai mare atenţie!'.

Plicul conţinea şi o pudră albă. 'Un plic care conţinea o pudră albă a sosit în jurul orei 09.00 la comuna Saint-Josse. Am pus în aplicare procedura 'anthrax' care presupune desfăşurarea unei echipe specializate cu material de decontaminare, unei echipe medicale şi a laboratorului de protecţie civilă', a indicat un purtător de cuvânt. 'Patru persoane care au fost în contact direct cu produsul au fost spitalizate (...) Alte cinci persoane intrate în contact indirect nu prezintă niciun simptom', a adăugat el. Rezultatele testelor de laborator nu sunt încă cunoscute. 'Acest lucru va mai dura ceva timp', a spus purtătorul de cuvânt al pompierilor din Bruxelles. Poliţia a fost chemată la faţa locului şi primarul intenţionează să depună plângere.

'Uşierul care a deschis plicul a fost transferat la spitalul St-Pierre, pentru a efectua diverse controale. Sperăm evident că pudra albă nu este decât făină', a spus primarul Emir Kir. 'Evident că este un şoc, am mai primit ameninţări şi înainte, dar în contextul actual preferăm să luăm această afacere în serios', a mai afirmat Emir Kir. Primarul intenţionează să depună plângere la poliţie, urmând să se declanşeze o anchetă pentru a-l descoperi pe autor. 'Timbrul poştal reprezintă un punct de plecare', a precizat primarul din comuna Saint-Josse. Din cauza perimetrului de securitate desfăşurat de poliţie în jurul primăriei, s-au înregistrat o serie de perturbări în transportul public. Două linii de autobuz au fost deviate şi nu mai opresc în zona Madou, iar accesul în staţia de metrou cu acelaşi nume nu se mai poate face prin toate intrările, dar circulaţia trenurilor este normală, a precizat Cindy Arents, purtătoare de cuvânt a Stib, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.