Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul UNPR de Baia Mare, atac la Guvern după descinderile DNA

gabriel oprea catalin chereches

Procurorii DNA au descins joi la Primăria Baia Mare şi la clubul de handbal feminin din oraş, finanţat de municipalitate. Anchetatorii ridică documente contabile legate de finanţarea echipei. Primarul Cătălin Cherecheş (UNPR) afirmă că renunţă la finanţarea echipei şi dă vina pe Guvern pentru lipsa unui cadru legal pentru finanţarea sportului.

"Am făcut mereu acte de susținere a sportului, am considerat că în România e nevoie să avem și sport, cultură sănătate. Întotdeauna există acte normative neclare, care sunt la mâna unui anchetator și care te pun într-o situație vulnerabilă. Decizia pe care o vom lua este să nu mai susținem sportul și să retragem echipa de handal din Liga Campionilor. S-au ridicat de la sediul primăriei documente care țin exclusiv de finanțarea acetor entități sportive, toate actele pe care le-a depus clubul de handbal la noi. Anchetatorii au vizat doar cluburile de hanbal, băieți și fete", a declarat Cherecheş la Realitatea TV.

Potrivit edilului, totul a s-a făcut legal în relaţia dintre primărie şi club. "Am toată încrederea că lucrurile se vor lămuri şi cei de la club au făcut totul legal", a mai afirmat primar. Conform acestuia, procurorii au cerut toate actele pe care le-a depus clubul de handbal la primărie.

Ulterior, primarul Cherecheş, care este şi vicepreşedinte UNPR la nivel naţional, s-a lansat în critici dure la adresa Guvernului. "Ajungem într-o situaţie critică. Pe politicile guvernamentale se ajunge să fim un popor de oameni bolnavi şi proşti. Se doreşte să se facă doar oină. Sportul, cultura ne reprezintă. Dacă vrem să demolăm poporul ăsta, o să-l demolăm", a declarat primarul. Întrebat de ce nu a luat poziţie faţă de această situaţie, având în vedere că este vicepreşedinte al unui partid de guvernământ, Cherecheş a mai afirmat: "De fiecare dată mi se spune că azi nu se poate. Vreau şi eu să ştiu cui trebuie Parlamentul României să ceară aprobarea ca să facă o modificare legislativă. De fiecare dată mi se spune 'Domnule, nu ne lasă.' Suntem români şi trebuie să ne susţinem valorile naţionale."

"Nu mă tem de nimic, numai de Dumnezeu şi de mama", a concluzionat primarul, care a anunţat că echipa de handbal nu va evolua în partida de Liga Campionilor programată în weekend.

Vezi şi: Percheziţii la DNA Primăria Baia Mare şi la clubul de handbal din oraş

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.