Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul unui mic oraș german blochează livrări de armament pentru Ucraina

reuters.com
sua armament

O întreprindere de armament germană, Diehl Defense, cere un teren, la Troisdorf, în vestul Germaniei, pentru a creşte producţia de armament destinată Ucrainei, iar primăria se opune şi invocă ca motiv dezvoltarea locală şi pune în discuţie întreaga capacitate a Uniunii Europene (UE), conform news.ro.

Primarurl din Troisdorf, un oraş cu aproape 80.000 de locuitori, situat în apropiere de Koln, nu se aştepta să fie cuprins în vâltoarea politicii internaţionale.

Însă a fost interpelat de către ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, la începutului decembrie, în Bundestag, care a îndemnat comunele şi landurile să acţioneze în vederea unei accelerări a producţiei de armament.

”Presiunea (...) este mare, pentru că în Uniunea Europeană şi Germania există un adevărat blocaj al muniţiilor”, a declarat ministrul Boris Pistorius.

Conflictul de câteva săptămâni între Primăria din Troisdorf şi gigantul german al armamentului Diehl Defense, care produce în uzina sa locală dispozitive de aprindere pentru amorsarea unor cantitţi mari de explozivi, de exemplu încărcături ale rachetelor şi obuzelor.

Preşedinta Comisiei Apărării din Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, consideră că poziţia primarului din Troisdorf ”este pur şi simplu iresponsabilă”. ”Este vorba despre Ucraina, dar mai ales şi de securitatea Germaniei”, deplânge ea la AFP.Primarul din Troisdorf rămâne, pentru moment, insensibil la presiunile naţionale. O mediere în cadrul unor reuniuni ale coaliţiei guvernamentale, ultima înainte de Crăciun, nu a condus la niciun compromis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.