Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele 5.300 de dosare de finanţare în Programul "Casa Verde Fotovoltaice" au fost aprobate de AFM

www.mobi.bani.md
Programul Casa Verde

Peste 5.300 de dosare de finanţare au fost aprobate în cadrul Programului "Casa Verde Fotovoltaice", a anunţat luni, într-un comunicat de presă, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit Agerpres.

Astfel, prima listă cu cele peste 5.300 de dosare acceptate din totalul celor mai mult de 7.600 de dosare evaluate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, a fost deja publicată pe site-ul AFM.

Potrivit sursei citate, analiza dosarelor beneficiarilor va continua într-un ritm accelerat, publicarea de noi liste se va realiza la intervale regulate, iar până la finalul lunii aprilie va fi încheiată evaluarea tuturor celor 26.000 de dosare depuse în cadrul programului guvernamental.

Pe de altă parte, lista dosarelor respinse din numărul celor evaluate va fi publicată în cursul acestei săptămâni, menţionează AFM.

În toamna anului trecut, în luna septembrie, AFM a suspendat înscrierile persoanelor fizice în acest Programul "Casa Verde Fotovoltaice", în vederea efectuării unei analize a modului de funcţionare a acestui proces. Ulterior, programul a fost reluat în luna noiembrie.

Citește și: Câte cazuri de coronavirus sunt, în realitate, în România? Doar așa ajungi să fii TESTAT!

Programul Naţional "Casa Verde Fotovoltaice" prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Programul AFM asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de către autoritate se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Bugetul alocat acestui program este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) şi 120 de milioane de lei, de la AFM, prin care aproape 27.000 de cetăţeni pot deveni prosumatori.

Dosarele de finanţare pentru noul program se depun exclusiv electronic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.