Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele avioane cu motoare electrice ar putea deveni realitate

avion egipt

După ce mașinile cu propulsie electrică au cucerit tot mai mult teren, vine rândul marilor consumatori de combustibili să schimbe macazul. Astfel, Grupul Airbus (AIR) și Siemens (SIE) au semnat un acord de colaborare în domeniul propulsiei hibrid electrice.

Pentru a realiza acest lucru, Joe Kaeser și Tom Enders, din poziția de CEO ai celor două companii, au lansat un proiect major în domeniul electrificării aviației, al cărui scop este să demonstreze fezabilitatea tehnică a unei serii de sisteme de propulsie hibrid/ electrice până în 2020. Ambele companii vor avea contribuții semnificative în proiect și au format o echipă de 200 de persoane pentru a contribui la avansul leadershipului european în inovație și a dezvolta aeronava electrică.

„Zborurile electrice sau hibrid-electrice reprezintă una din marile provocări din aceste vremuri, ținta fiind zero-emisii. Progresul realizat în acest domeniu alături de partenerii noștri industriali sau guvernamentali în doar câțiva ani este extraordinar, culminând cu zborul aeronavei noastre electrice E-Fan de anul trecut”, a spus Tom Enders, CEO al Grupului Airbus, potrivit Evenimentului Zilei.

Grupul Airbus și Siemens plănuiesc să dezvolte împreună prototipuri pentru sisteme de propulsie variate, pe clase de putere ce vor merge de la câteva sute de kilowați la 10 sau mai multi megawați. Aceste sisteme ar putea fi utilizate pentru zboruri locale, scurte, aeronave cu mai puțin de 100 de locuri,  elicoptere sau UAV-uri (Unmanned Aerial Vehicles) până la clasicele călătorii pe distanțe scurte și medii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.