Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele declaraţii date de conductorul trenului de metrou din Sankt-Petersburg

reuters
Sankt-Petersburg

Conductorul ramei de metrou din Sankt-Petersburg, vizat de un atentat luni, susţine că a urmat pur şi simplu instrucţiunile, scoţând trenul din tunel, gest calificat de şefii săi drept "eroic", care a dus la salvarea a numeroase vieţi, potrivit AFP, relatează agerpres.

"Explozia tocmai se produsese (...). S-a auzit o detunătură şi era fum", a relatat marţi Aleksandr Kaverin, 50 de ani, într-o conferinţă de presă. "Am început să primesc mesaje neinteligibile prin (interfon) de la pasageri la conductor. Toţi vorbeau în acelaşi timp, în toate vagoanele", a declarat conductorul în uniformă. "Am urmat instrucţiunile", a precizat Kaverin, care are o experinţă de 15 ani. "Am luat decizia să continui drumul şi să înaintez fără întârziere şi am scos trenul din tunel", adaugă el. "A fost o zi dificilă", mai spune el, coborându-şi privirile. Conductorul a precizat că nu a putut să-şi petreacă noaptea acasă cu soţia şi cei doi copii, din cauza numeroşilor jurnalişti care îl aşteptau la uşă.

Ruşii ŞTIAU că s-ar pregăti un atac terorist la Sankt-Petersburg

Aducând trenul până la peronul staţiei "Tehnologhiceski Institut", conductorul a permis salvarea a "numeroase vieţi", a declarat ulterior directorul metroului din Sankt-Petersburg, Vladimir Kariughin.

"Dacă ar fi trebuit să iasă oamenii din vagon" în timp ce trenul era încă în tunel, "situaţia ar fi fost complicată", a asigurat el, explicând că, atunci când trenul a ajuns la peron, serviciile de intervenţie au putut acorda asistenţă răniţilor mai rapid şi să-i evacueze mai repede. "În situaţii de urgenţă, oamenii devin eroi", afirmă Kariughin, precizând că acest conductor va primi o medalie pentru bravura sa.

Directorul metroului a salutat, de asemenea, "vigilenţa" unui angajat de la altă staţie de metrou, Ploşciadi Vosstania, care a semnalat prezenţa unui rucsac abandonat, care conţinea o bombă, ce a fost dezamorsată la timp.

"El a securizat la timp zona, i-a chemat pe specialişti şi datorită acestor acţiuni, a putut fi evitat un nou act de terorism", a subliniat el. "Angajaţii metroului şi pasagerii s-au ajutat reciproc. Ei se aflau în stare de şoc, dar nu a existat isterie", şi-a exprimat acesta satisfacţia.

Atentatul comis luni în metroul din Sankt-Petersburg s-a soldat cu 14 morţi, potrivit ministrului rus al sănătăţii, Veronika Skvorţova.

S-A AFLAT unde şi cum au fost stabilite primele contacte între Putin şi Trump

Explozia s-a produs la începutul după-amiezii într-un tren care circula între două staţii ale unei linii frecventate care traversează centrul Sankt-Petersburgului, Sennaia Ploşciadi şi Tehnologhiceski Institut.

Atentatul nu a fost revendicat şi Comitetul de anchetă a anunţat deschiderea unei anchete pentru "act terorist", precizând totuşi că "toate celelalte piste" vor fi examinate.

Serviciile secrete kârgâze au indicat pentru AFP că atentatul a fost comis de un atentator sinucigaş, născut în regiunea Oş din Kârgâzstan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.