Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele dezvăluiri în cazul TRAGEDIEI din Timișoara. Primarul liberal al Timișoarei reacționează nervos în fața Cazului `Colectiv 2`

toxic

Încep să apară primele informații despre neregulile care au dus la moartea a trei persoane într-un bloc de garsoniere din Timișoara. Firma care s-a ocupat de deratizarea blocului se numește Bistim Dera SRL și nu a declarat niciun angajat la Registrul Comerțului.

Vezi și: FĂRĂ NUMĂR Florin Cîțu a împrumut aproape UN MILIARD de lei în ziua în care leul a ajuns la minimul istoric față de euro

Potrivit ziarului Libertatea, firma este deținută de Ioan-Sorin Buță din Timișoara, cel care este și administratorul companiei. În anunțurile postate pe Facebook, Bistim Dera SRL se recomandă drept o companie serioasă, care colaborează cu multe societăți din oraș. Realitatea, însă, s-a adeverit a fi cu totul alta.

Cum a fost posibil ca o astfel de companie să poată funcționa legal, rămâne să răspundă instituțiile responsabile din cadrul primăriei Timișoara. Numai că, într-un text postat pe Facebook, Nicolae Robu, anunță deja răspicat că primaria nu are nicio responsabilitate în acest caz.

Robu se derobează de culpă

În postarea sa, primarul Timișoarei alege, într-un mod ciudat, să se victimizeze în fața unei așa-zise politizări a subiectului, deși prioritatea primarului în aceste ore ar trebui să fie viețile oamenilor și nu gestionarea imaginii sale publice.

Citește și: ‘Aleșii’ lui Klaus Iohannis! Lista completă: Cine sunt cei care vor participa la dezbaterea președintelui

În loc să manifeste deschidere pentru identificarea vinovaților, impresia lăsată este că primăria Timișoarei vrea închiderea cât mai repede a cazului. Mai mult, Nicolae Robu arată cu degetul către locatarii blocului atunci când explică a cui a fost vina în această cumplită tragedie.

Primarul Timișoarei, enervat că i se pun întrebări legate de firma de deratizare

Potrivit jurnaliștilor de la pressalert.ro, primarul Nicolae Robu a răbufnit atunci când a fost întrebat de autorizația firmei care a efectuat deratizarea și dezinsecția. La auzul acestei întrebări, edilul-șef a declarat iritat „ce treabă are Primăria, domeniul de activitate ține de registrul comerțului”.

După ce editorul-șef al PRESSALERT.ro i-a amintit că o Hotărâre de Consiliu Local din 2002 obligă orice firmă de acest gen să obțină o autorizație de la primărie, acesta a încercat, în primă instanță, să-l intimideze pe jurnalist, printr-un atac la persoană, spunând „nu mai discutați cu mine, știți foarte bine părerea mea despre dumneavoastră”.

Dându-și seama mai apoi că această poziție este una care îl incriminează, primarul a acceptat că vinovații pentru această tragedie trebuie pedepsiți. „Dacă cineva a făcut ceva cu încălcarea legii, și după toate semnele așa este, trebuie pedepsit exemplar, e nepermis să moară oameni datorită inconștienței unora sau altora”, a declarat Nicolae Robu.

De unde vine iritarea primarului

Se pare că tragedia din strada Miorița nr. 8 are o miză politică extrem de importantă pentru actualul primar. Dacă se va dovedi că Primăria este responsabilă de moartea celor trei persoane, acest lucru ar afecta foarte mult șansele lui Nicolae Robu pentru un nou mandat. De aici și nervozitatea sa și încercarea de a se disocia de această tragedie într-un mod atât de stângaci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.