Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultate preliminare: Emmanuel Macron a pierdut majoritatea absolută în Parlament - PROIECȚII

The economic times
Macron

Alianţa Împreună! (centru), care îl susţine pe preşedintele Emmanuel Macron, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar din Franţa, dar nu va avea majoritate, conform primelor rezultate provizorii, scrie Le Monde.

Potrivit primelor rezultate, coaliția președintelui francez „Ensemble!” ar fi câștigat doar 224 de locuri față de cele 346 pe care le deține în prezent.

Alianţa de stânga ''NUPES'' condusă de stângistul Jean-Luc Mélenchon ar obţine între 150 şi 200 de mandate, devenind principala forţă a opoziţiei. 
Aceleaşi estimări indică între 60 şi 100 de mandate pentru partidul de extremă-dreaptă Adunarea Naţională, condus de Marine Le Pen. 
Cât despre dreapta tradiţională, aceasta obţine circa 60 de mandate şi ar putea juca rolul de arbitru în viitorul legislativ.

Aceasta înseamnă că, cel mai probabil, președintele Emmanuel Macron se va baza pe opoziția de dreapta (se așteaptă să obțină 78 de locuri) pentru a-și pune în aplicare promisiunile de campanie, care includ reduceri de taxe și creșterea vârstei de pensionare a Franței de la 62 la 65 de ani.

Cifrele se bazează pe rezultate din 84 de circumscripții din cele 577.

Alegerile au fost marcate şi de un important absenteism, estimat la 53,5-54%, prezenţa la urne fiind chiar sub cea din primul tur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.