Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele explicaţii ale apariţiei de pe cerul României: Ce era, de fapt, obiectul zburător neidentificat

socant, soc

Ies la iveală primele explicaţii ale apariţiei misterioase de pe cerul României. O lumină puternică de formă sferică a putut fi zărită, pe cer, preţ de câteva minute. Misterul este cu atât mai puternic cu cât mingea de lumină a dispărut la fel de brusc precum apăruse şi a lăsat în urmă o formă conică, asemenea unei perdele de ceaţă. Oameni din Chișinău, Ilfov, Bihor şi Focşani au povestit pe reţelele sociale ce au văzut şi au postat şi filmuleţe şi fotografii. Specialiştii încearcă acum să îşi dea seama cu ce au de-a face.

Citeşte şi: Apariţie ŞOC pe cerul României: Obiectul luminos NU a fost detectat de radare - ce anunţă specialiştii / VIDEO

Unele dintre imagini au fost filmate deasupra localităţii Săcuieni din judeţul Bihor, de Alexandru. Se întorcea de la serviciu când corpul luminos a apărut pe cer. În imagini, sfera pare să se deplaseze uşor. "E foarte fain aici deja începea să se stingă, a rămas ca un nor foarte fain, foarte lat, care s-a extins. Părea un meteorit care se dezintegrează, cerul era foarte senin și s-a văzut foarte clar.", a spus Alexandru Ciuhandu, conform Digi 24.

Globul de lumină a fost vizibil preţ de vreo două minute, îşi aminteşte telespectatorul Digi24. Apariţia cerească s-a văzut şi de lângă Bucureşti. Lumina puternică a fost fotografiată din Snagov. Obiectul misterios s-a văzut şi de lângă Râmnicu Sărat. "Era o lumină în partea de jos. Avea ca o dâră de fum. Se mărea, se făcea în diferite forme fumul acela. Și fumul s-a stins apoi", mai spune alt martor.

Citește și: Apar primele FRICȚIUNI între protestatari: Mesaj FURIBUND la adresa grupurilor civice care se vor întâlni cu premierul Tudose

"Sunt imagini aproape clasice într-un domeniu care se numeşte ufologie, un fel de ştiinţă a ozenisticii. Este vorba de fenomene de care nu mai trebuie să ne speriem", anunţă şi Alexandru Mironov, în timp ce Adrian Şonka, specialist la Observator Astronomic elucidează cazul. "S-a dovedit că este o rachetă lansată de agenția spațială chineză, cu cațiva sateliți artificiali", a spus Şonka. Lumina misterioasă a fost vizibilă şi din ţări precum România, Rusia, Austria, Polonia sau Grecia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.