Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele semne că rușii bat în retragere: se pregătesc intens să negocieze cu Ucraina; de ce se teme Vladimir Putin

stiri.md
rusia ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a oferit mai multe detalii vineri despre o propunere prezentată mai devreme în cursul zilei de trimitere a reprezentanților în capitala belarusă Minsk pentru a discuta cu Ucraina, susținând că partea ucraineană a contestat cu o propunere de a se întâlni la Varșovia și apoi a renunțat.

„Vladimir Putin l-a sunat imediat pe președintele (Alexander) Lukașenko și a convenit că partea belarusă și președintele vor face totul pentru a organiza cel mai bine sosirea delegațiilor și pentru a le asigura siguranța – acest element este important și acum – și condițiile pentru desfășurarea directă a acestor negocieri”, a spus Peskov a spus într-un apel telefonic cu reporterii, informează CNN.

"Partea rusă a format imediat, în numele președintelui, o delegație de reprezentanți ai Ministerului rus al Apărării, ai Ministerului Afacerilor Externe și ai Administrației Prezidențiale. Toate aceste informații au fost aduse la cunoștința ucrainenilor", a spus el.

Peskov a adăugat: "După o scurtă pauză, ucrainenii au spus că vor să meargă la Varșovia. Și după aceea au făcut o pauză și au părăsit legătura".

Înainte de comentariile lui Peskov, consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovych a declarat vineri pentru CNN că guvernul ucrainean „ia în considerare propunerea”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a susținut că pauza a fost însoțită de desfășurarea mai multor sisteme de lansare de rachete în zone rezidențiale, inclusiv la Kiev de „elementele naționaliste”, lucru pe care Peskov a spus că Kremlinul îl consideră „extrem de periculos”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.