Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele victime ale sezonului rece: O bătrână a murit din cauza frigului; un bărbat a ajuns la spital cu hipotermie

breaking news

Este vorba de o femeie din Mogoșești – județul Iași, care a fost găsită în zăpadă și a decedat la spital, în timp ce un bărbat din Păușești, tot din Iași, este internat în spital cu șoc hipotermic.

Victima, în vârstă de 72 de ani a fost adusă de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță la Unitatea Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi în comă, cu temperatura corporală de 28 grade Celsius.

În 5 minute de la aducerea la spital a suferit un stop cardio-respirator. Nu a răspuns la resuscitare. Pacienta avea o patologie psihiatrică”, a spus prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator local al UPU – SMURD. Femeia era în grija unei vecine, care a găsit-o cu hainele ude, căzută în curte, conform informateca.ro.

Bărbatul adus la spital în șoc hipotermic este consumator cronic de alcool, iar când a fost găsit avea o temperatură corporală de 27 de grade.

Locuia singur într-o locuinţă neîncălzită din Păuşeşti. Apelantul la 112 este o persoană de la o fundaţie de caritate la care mai fusese în urmă cu câţiva ani. Acum îi aduceau mâncare periodic. L-au găsit în şoc hipotermic. Persoana este pacient consumator cronică de alcool, fără alte antecedente. Starea sa este favorabilă. În 12 ore a fost încălzit şi hidratat”, a mai spus prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, de la Spitalul ieșean Sf. Spiridon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.