Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primii rezerviști mobilizați în Rusia au ajuns deja pe front

aljazeera.com
ucraina razboi

Rezerviștii ruși mobilizați pentru a participa la războiul din Ucraina au început să ajungă pe front, a anunțat miercuri pe Telegram șeful Administrației Militare Regionale Lugansk, Serhii Gaidai.

„Primii recruți au ajuns deja pe front. În special, au ajuns întăriri în unitățile Regimentului 1 Tancuri din Divizia 2 Puști Motorizate din Armata Federației Ruse. Nu au fost instruiți deloc, ca și în cazul celor care au fost luați cu forța din zona ocupată a regiunii Lugansk”.

În paralel, în enclava Kaliningrad, sediul flotei ruse din Marea Baltică, a început instruirea unor recruţi mobilizaţi recent, a anunţat miercuri ministerul apărării de la Moscova într-un mesaj preluat de Reuters.

"Întreg personalul militar mobilizat îndeplineşte standardele de tragere cu arme uşoare. În plus, cetăţenii chemaţi din rezervă îşi refac abilităţile de operare şi întreţinere a armelor şi a echipamentelor militare şi speciale", a informat ministerul pe contul său de Telegram.

S-au ţinut de asemenea cursuri pentru ameliorarea aptitudinilor de tragere şi pentru pregătirea personalului militar în vederea "acţiunilor cu încredere pe câmpul de luptă".

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat săptămâna trecută prima mobilizare din Rusia după cel de-Al Doilea Război Mondial, în urma căreia ar putea trimite în Ucraina sute de mii de luptători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.