Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul ATM care distribuie monede de aur din India a fost inaugurat în oraşul Hyderabad

Agerpres.ro
atm

Primul ATM care distribuie monede de aur din India, o ţară în care aurul este adeseori considerat o investiţie sigură şi preferată, a fost inaugurat în oraşul Hyderabad, informează Reuters.

''ATM-ul cu aur'' a fost creat de compania GoldSikka şi distribuie monede din aur cu o greutate cuprinsă între 0,5 şi 100 de grame, potrivit Agerpres.

Moneda de 100 de grame valorează circa 7.000 de dolari, iar din acest motiv necesitatea de a ascunde pin-ul faţă de ceilalţi utilizatori care stau la coadă este şi mai stringentă în cazul acestui ATM.

''În loc să meargă la expoziţii de bijuterii, clienţii pot veni direct aici şi pot obţine monedele de aici'', a precizat vicepreşedintele GoldSikka, Pratap, care s-a identificat doar prin prenumele său.

India ocupă locul al doilea în lume la consumul de aur. Două treimi din cererea de aur din India provine din zonele rurale, unde bijuteriile reprezintă un semn tradiţional al bogăţiei.

ATM-ul cu aur, care a devenit funcţional sâmbătă, poate stoca până la cinci kilograme de aur.

Într-una din serile recente, mai mulţi clienţi au stat la coadă pentru a cumpăra monede din aur, introducând cardul în dispozitiv şi alegând apoi greutatea dorită.

''Întreaga tranzacţie durează mai puţin de un minut. Pentru cei care doresc să facă o investiţie, cred că aceasta este cea mai bună metodă de a cumpăra aur'', a spus un client.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.