Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul bărbat monitorizat cu brățară electronică și-a tăiat dispozitivul: îl trăgea de părul de pe mână/ Bode cere să plăteasacă!

bratara electronica

Primul bărbat monitorizat cu brățară electronică în București a încercat să taie brățara. A fost reținut și este cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și distrugere. Poliţiştii din Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reţinut un bărbat cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și distrugere.

În noaptea de miercuri spre joi, polițiștii au fost sesizați, prin 112, că la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei s-a semnalat o alertă privind distrugerea unei brățări de monitorizare de către un bărbat. Practic, bărbatul, căruia i-a fost montată brățara de monitorizare la începutul acestei luni, ar fi folosit un cuțit pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reușit. Bărbațul a fost reținut, iar cercetările continuă.

Update

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut o primă reacție la incident:

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că nouă dispozitive de monitorizare electronică au fost montate până în prezent, iar într-un caz, un bărbat a reuşit îndepărtarea dispozitivului şi este cercetat pentru distrugere.

Lucian Bode a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că acest proiect privind monitorizarea electronică se desfăşoară în prezent în Bucureşti, Iaşi, Mureş şi Vrancea.

 

“Am acordat sprijin pentru adoptarea actului normativ şi am luat toate măsurile pentru a crea cadrul normativ subsecvent. A fost nevoie de resurse suplimentare, financiare şi umane, pentru acest nou concept, asigurate de MAI. Operaţionalizarea este realizată pe un proiect-pilot pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Iaşi, Mureş şi Vrancea, iar până în 2025 va fi operaţionalizat întregul sistemul informatic de monitorizare electronică”, a explicat Lucian Bode.

 

El a precizat că există 964 de kituri de monitorizare, iar până în prezent au fost montate nouă.

 

“Făcând o evaluare de la 1 octombrie, situţia acestor dispozive se prezintă astfel, montate de la debut – nouă astfel de dispozitive. În ultimele 24 de ore au fost montate două dispozitive. A fost şi un incident, poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că persoana îndepărtase brăţara. A fost dus la sediul de poliţie, unde se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de distrugere. Din ultimele date am înţeles că în această situaţie se va dispune măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru acest individ, urmând a fi prezentat instanţei cu propuneri legale. (...) Logic ar fi ca cel vinovat de distrugere să plătească. Vedem ce va dispune instanţa”, a transmis ministrul Afacerilor Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.