Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul român campion MONDIAL la box, reținut pentru trafic de droguri: făcea parte din gruparea Pugiliștii

gsp.ro
Gheorghe Petrică Paraschiv

Gheorghe Petrică Paraschiv (48 de ani), fost campion mondial la box în 1995, a fost reținut de polișiti, fiind acuzat de trafic de droguri. El a fost reținuți alături de alți bărbați. Toți făceau parte din gruparea supranumită Pugiliştii, întrucât mai mulţi dintre ei practicau sau au practicat box.

Citește și: Judecătorii ICCJ au DECIS: victorie de etapă pentru Mircea Negulescu (Portocală)/DOCUMENT

Fostul pugilist e acuzat de trafic de heroină și metadonă, urmând să-și petreacă următoarele zile în arest, relatează postul TV Digi24. Petrică Paraschiv a fost primul român campion mondial la box. S-a întâmplat în 1995, când Paraschiv a câștigat centura WBA Penta-Continental, informează gsp.ro Nu e pentru prima oară când fostul campion are probleme cu legea. În decembrie 2016, el fusese arestat în Italia pentru furt. Atunci, a fost prins de oamenii legi în timp ce încerca să fure geanta unei femei în apropierea gării din San Pietro.

Petrică Paraschiv, care avea în momentul în care a ajuns campion 24 de ani, fusese coleg cu Leonard Doroftei şi multiplu campion naţional. El l-a întâlnit în lupta pentru centura WBA Penta- Continental, în oraşul natal, pe americanul Greg Richardson (35 de ani), fost campion. Paraschiv s-a jucat cu adversarul, care a rezistat cu greu până la final, relatează libertatea.ro.

Citește și: UPDATE Focuri de ARMĂ în centrul Capitalei: polițiști AMENINȚAȚI cu un cuțit de un bărbat

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Ilfov, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au anunțat zilele trecute destructurarea unei grupări specializată în trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni ilegale cu produse psihoactive. Şase persoane au fost arestate preventiv. Printre ele era și Gheorghe Petrică, fost Paraschiv.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 27-28 martie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Centrală, au făcut 14 percheziţii, în Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi de efectuare de operaţiuni ilegale cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma percheziţiilor, care au avut loc pe străzile Anton Pann, Romulus şi Parfumului din Sectorul 3, au fost descoperite diferite cantităţi de substanţe psihoactive, pentru care persoanele bănuite nu ar fi deţinut autorizaţie, ştiind că substanţele respective sunt susceptibile de a avea asemenea efecte, precum şi peste 19.000 de lei.

Pe parcursul cercetărilor, au fost descoperite şi ridicate 49 de comprimante de metadonă, peste 25 de grame de heroină şi 887 de grame alpha - PHP.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2018 - martie 2019, persoanele în cauză, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, ar fi vândut produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi droguri de mare risc (heroină).

Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de şase persoane şi măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de alte trei.

Persoanele reţinute au fost prezentate Tribunalului Bucureşti, care a dispus arestarea lor preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Tehnic şi de Criminalistică DIICOT, precum şi al jandarmilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.