Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul centru de vaccinare anti-COVID-19 de tip 'drive-through' din Brăila va fi deschis sâmbătă, în parcarea mall Vărsătura

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin vaccinare

Primul centru de vaccinare anti-COVID-19 de tip 'drive-through' din Brăila va fi deschis sâmbătă, în parcarea mall Vărsătura.

Centrul de vaccinare 'drive-through' va funcţiona în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10,00 - 20,00, şi de luni până vineri, în intervalul orar 16,00 - 20,00. Vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer, potrivit agerpres.ro.

"Persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj şi acordul pacientului informat, care pot fi completate anterior prezentării la vaccinare de pe site-ul https://br.prefectura.mai.gov.ro/chestionar-triaj.../ pentru fluidizarea procesului, sau completându-l la faţa locului. Persoanele care se prezintă pentru vaccinare pot completa chestionarul de triaj în zona special amenajată din cadrul centrului de vaccinare. Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculului sau a spaţiului special amenajat după caz", a declarat prefectul judeţului, Nicuşor Ciocan.

Acţiunea de vaccinare din centrul 'drive-through' va fi desfăşurată de patru medici, doi din Brăila şi doi din Iaşi, care s-au alăturat acestei campanii.

Prefectul Nicuşor Ciocan a făcut apel, săptămâna trecută, la medici să se implice în campania de vaccinare drive-through, la nivelul judeţului fiind înfiinţate, prin decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), patru astfel de centre.

"Fac această solicitare în mod public către medicii din Brăila de a se implica în campania de vaccinare. În cadrul Comitetului Judeţean COVID-19 s-a aprobat înfiinţarea a patru centre de vaccinare drive-through (...). În momentul de faţă, sunt doar doi medici care şi-au manifestat interesul de a se înscrie în această campanie de vaccinare. Facem un apel la toţi medicii să se implice, pentru că nu putem funcţiona şi nu putem da drumul fără ajutorul lor", spunea Nicuşor Ciocan.

Prefectul a precizat că s-a discutat la nivelul conducerii hipermarketurilor din Brăila în legătură cu înfiinţarea acestor centre în care oamenii să se poată vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2 direct din propria maşină, iar reprezentanţii respectivelor magazine au fost de acord să permită folosirea parcărilor auto pe care le administrează.

La nivelul judeţului Brăila, totalul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 este de 74.700, dintre care 33.400 şi cu doza a doua, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.