Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul conflict SUA-Cuba după restabilirea relaţiilor diplomatice

sua cuba

Ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez, a lansat luni un apel la ridicarea embargoului economic impus Cubei şi restituirea terenurilor de la baza americană Guantanamo, transmite AFP. 

Bruno Rodriguez, care a făcut aceste afirmaţii în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate în comun la Washington cu secretarul de stat american, John Kerry, a pus că Havana doreşte să meargă înainte. 

El a insistat însă asupra faptului că "ridicarea totală a embargoului. restituirea teritoriului ocupat ilegal la Guantanamo, precum şi respectarea suveranităţii Cubei şi acordarea de compensaţii poporului cubanez pentru pierderile umane şi economice" sunt puncte "cruciale pentru a avansa spre o normalizare" a relaţiilor dintre cele două ţări. 

John Kerry a răspuns că administraţia Barack Obama doreşte să vadă ridicarea "rapidă" a embargoului impus din 1962 insulei caraibiene. El a subliniat că, "pentru moment, nu există nicio intenţie din partea noastră de a modifica tratatul de închiriere" a zonei Guantanamo Bay, unde se află închisoarea cu acelaşi nume. 

"Înţeleg însă că este un punct important pentru Cuba", a adăugat secretarul de stat american, potrivit Agerpres, care citează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.