Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul document privind garanțiile de securitate cerute de Ucraina va apărea până la sfârșitul verii

ukrinform.com
armata ucraina

Grupul consultativ ucrainean care elaborează propuneri de garanții de securitate va prezenta primul document cu recomandări în perioada 29-30 august, a declarat luni, într-un briefing de presă, șeful biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Confirm că până la sfârșitul acestei luni – undeva în zilele de 29-30 – putem conta deja pe apariția primelor recomandări. Va fi un document foarte puternic”, a declarat Andrei Yermak.

La elaborarea propunerilor de garanții de securitate pentru Ucraina lucrează și fostul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen.

De principiu, acordul între Ucraina și „statele garante” ar trebui să fie un document obligatoriu din punct de vedere juridic, ratificat în conformitate cu legile statelor semnatare.

Pentru a asigura capacitatea de apărare a Ucrainei, statele garante ar trebui să furnizeze Forțelor Armate ale Ucrainei arme convenționale moderne și echipamente de luptă fără restricții și obstacole motivate politic.

Ucraina va avea nevoie și de asistență financiară anuală, atât pentru reconstrucția țării, cât și pentru dezvoltarea sectorului său de apărare.

De asemenea, ar trebui prevăzute mecanisme de aplicare a sancțiunilor preventive în cazul unei amenințări reale de agresiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.