Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul documentar despre Regina Maria a fost difuzat la Roma: actriţa Roxana Lupu a încântat publicul

Arhivele Nationale
regele Ferdinand Regina Maria

Un documentar despre Regina Maria a fost prezentat în grădina parcului Villa Borghese din centrul Romei, iar actriţa Roxana Lupu a încântat orașul în rolul Reginei Maria, relatează Mediafax.

Citește și: Festivalul de Film de la Veneția 2020: regizorul român Cristi Puiu face parte din juriu

Primul documentar despre Regina Maria, regina României, a fost difuzat la Roma. Filmul, regizat de Alex Sweet Cahill şi produs de Gabi Antal, a adunat două sute de români şi italieni în grădina Casei Cinematografice.

Actriţa Roxana Lupu a încântat Roma în rolul Reginei Maria.

Pentru românii din Roma asta a fost prima ocazie de a petrece timp împreună de la începutul pandemiei. Pentru că locurile au fost limitate de restricţii, mulţi spectatori şi-au adus scaune de acasă ori s-au aşezat direct pe iarbă.

Regizorul Alex Sweet Cahill a mărturisit că ar fi nevoie de opt episoade ca să povestească viaţa Reginei Maria. Tot el a spus că documentarul s-a concentrat pe Conferinţa de Pace de la Paris din 1919.

„Ceea ce îi emoţionează pe români este harta României de la finalul filmului care devine o singură ţară şi încoronarea Reginei Maria în 1922”, crede regizorul Alex Sweet Cahil.

„Am vizitat România acum doi ani, am fost la Alba Iulia si faptul că am revăzut locurile m-a emoţionat mult”, povesteşte Ferdinando Perrone, unul dintre spectatori.

„Când a spus Babasabia ... Să ştiţi că azi am venit cu Actul Unirii, înrămat. Regina Maria a avut rolul cel mai important la Unirea şi a Basarabiei cu România şi pentru noi Regina Maria rămâne regina care a creat România Mare”, spune, zâmbind, Tatiana Ciobanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.