Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul EȘEC MAJOR al lui Donald Trump: Economia SUA nu a crescut cu cât voia el

nyt.com
trump

Avansul economiei SUA a ratat ţinta de 3% a administraţiei Donald Trump pentru al doilea an consecutiv, înregistrând în 2019 cel mai lent ritm anual de creştere din ultimii trei ani, pe fondul declinului investiţiilor companiilor, în urma escaladării tensiunilor comerciale, transmite Bloomberg şi Reuters.

PIB-ul SUA a crescut anul trecut cu 2,3%, a anunţat joi Departamentul american al Comerţului. Este cel mai lent ritm de creştere din 2016 şi vine după un avans de 2,9% în 2018. Ţinta de 3% rămâne greu de atins, în pofida reducerilor masive de taxe, informează agerpres.ro.

Citește și: Nume grele!Fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică , așa-zisul prinț Paul Al României, avocatul Robert Roșu și afaceristul Dan Andronic, implicați într-un dosar readus la lumină de DNA

Potrivit datelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, PIB-ul SUA a urcat în ritm anual cu 2,1% în trimestrul patru din 2019, în linie cu precedentele trei luni şi cu estimările analiştilor. Investiţiilor companiilor au scăzut cu 1,5% în ultimele trei luni din 2019, al treilea trimestru consecutiv de declin şi cel mai lung astfel de interval de timp din 2009.

Tensiunile comerciale au erodat încrederea oamenilor de afaceri şi au afectat cheltuielile de capital.

Citește și: Cutremur in Parlament! PSD si UDMR au pornit atacul

În perioada octombrie - decembrie 2019, cheltuielile de consum, care sunt responsabile pentru două treimi din activitatea economică a SUA, au încetinit la 1,8%, după un avans de 3,2% în trimestrul trei din 2019. Este cel mai slab avans al cheltuielilor de consum din primul trimestru din 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.