Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul efect după numirea unui prefect UDMR la Cluj? Plăcuța multilingvă a fost vandalizată: 'Depunem plângere la Poliție!'

O plăcuță multilingvă de la intrarea în municipiul Cluj-Napoca a fost vandalizată cu spray negru. Mai exact numele Kolozsvár a fost acoperit cu spray negru, plăcuță pe care se mai află și varianta în limba germană Klausenburg.

„Aparent ceva maimuță încă nu acceptă faptul că Cluj este și Kolozsvár”, a scris un clujean care a postat pe Facebook imaginea cu plăcuța în care denumirea în maghiară a orașului Cluj-Napoca a fost acoperită cu vopsea neagră.

Viceprimarul UDMR, Oláh Emese, susține că UDMR Cluj va depune o plângere la Poliție în acest caz. De asemenea, ea a dispus curățarea plăcuței și condamnă gestul și a fost la fața locului pentru a se asigura de acest lucru.

Citește și: Polonia anunță o LEGE prin care INTERZICE cenzura online: 'Nu depinde de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu'

„Autori necunoscuți au vopsit inscripția în limba maghiară de la intrarea în Cluj-Napoca. Condamn cu fermitate această faptă, astfel de manifestări nu își au locul nici în Cluj-Napoca, nici în secolul XXI! Să nu ne lăsăm păcăliți de provocările ieftine! Am dispus curățarea inscripției, iar organizația UDMR Cluj-Napoca va depune o plângere la Poliție”, a declarat viceprimarul Oláh Emese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.