Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul exerciţiu naval Rusia-ASEAN s-a încheiat

asean.org
asean

Rusia şi Asociaţia Naţiunilor Sud-Estul Asiei (ASEAN) au încheiat un exerciţiu naval comun de trei zile, a anunţat sâmbătă marina militară indoneziană printr-un comunicat preluat de Reuters.

La operaţiunile în două etape au participat opt nave militare şi patru aeronave din Rusia, Indonezia, Malaezia, Thailanda, Vietnam, Singapore şi Brunei, potrivit Agerpres.

Manevrele din largul insulei Sumatra au avut scopul de a creşte interoperabilitatea forţelor navale din statele ASEAN şi cele ale Rusiei, într-o zonă maritimă strategică, şi au "un impact strategic, deoarece au fost concepute pentru a cultiva prietenia între guvernul Indoneziei, ţările ASEAN şi Rusia".

Comandantul navei ruseşti Amiral Panteleev, Aleksei Bolotnikov, a declarat că speră ca următorul exerciţiu similar să aibă loc la Vladivostok, în estul Rusiei.

Exerciţiul militar a avut loc în contextul creşterii tensiunilor între marile puteri în Marea Chinei de Sud, zonă bogată în resurse şi importantă pentru traficul maritim. China susţine că o mare parte din teritoriul maritim respectiv îi aparţine, pretenţie considerată în 2016 ca nefondată de o instanţă de la Haga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.