Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul festival dedicat lampioanelor pe apă se desfășoară în perioada 14 -15 septembrie, în Bucureşti

Lansare de lampioane personalizate pe apă, muzică live pe ponton, fructe de mare gătite cu dichis, băuturi fine, zonă de relaxare cu DJ set, târg cu designeri, plimbări cu vaporaşul şi ateliere pentru cei mari şi mici fac parte din programul WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă care va avea loc în perioada 14 -15 septembrie, pe malul Lacului Floreasca, anunţă organizatorii, potrivit news.ro.

În Thailanda există o tradiţie veche de peste şapte sute de ani - în fiecare toamnă, oamenii dau drumul pe apă unor mici lampioane de hârtie, inscripţionate cu dorinţe şi mulţumiri, ce urmează să le ducă rugăminţile spre ceruri. Încă de atunci, aceasta este o ocazie de mare sărbătoare, iar lampionale au rămas astfel simbolul noilor începuturi.

Citește și: Anunț făcut de Gabriela Firea! ‘Vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă’

Zilnic, între orele 12.00 - 19.00, vor răsuna muzici funky de la Vinyl, Rum, Tapas and Wine, care aduc cel mai fain spaţiu de dans şi de socializare, transformând malul lacului într-un petrecere tropicală, unde nu doar muzica se savurează, ci şi interacţiunea creşte nivelul de serotonină.

Sâmbătă seara, pe scena amenajată pe lac, vor fi de ascultat Dimitri’s Bats, proaspătă apariţie pe scena indie românească, ce promit doar rock alternativ, şi Grimus, trupă cu mai bine de 12 ani de activitate şi patru albume de studio, care au cântat în deschiderea unor mari artişti internaţionali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby.

Duminică, vor cânta cei de la Pinholes, iar FiRMA, una dintre trupele iconice ale rock-ului românesc, la 18 ani de când şi-a făcut apariţia pe piaţa muzicală, va concerta în finalul serii.

Citește și: Declarații făcute de Eugen Teodorovici! ‘Dragnea a făcut multe lucruri bune’

De dimineaţa şi până seara sunt de neratat sesiunile de live cooking cu peşte şi fructe de mare, pregătite în zeci de feluri de chefi renumiţi iar pofticioşii se mai pot delecta şi cu dulciuri şi îngheţată pentru toate gusturile, dar şi cu cafea de specialitate şi cocktailuri.

Pe lac vor fi organizate plimbări cu vaporaşul iar pe mal poate fi vizitat târgul cu produse pentru luat acasă (cosmetice bio, jucării, haine şi accesorii de designer) şi zonele de activităţi unde se vor regăsi tatuajele cu henna şi codiţele colorate iar baloanele uriaşe vor face deliciul celor mici.

Pe toată durata zilei se vor putea personaliza lampioanele realizate de către meşteri din România în cadrul atelierelor de creaţie (pictură, scriere creativă, handmade) iar la lăsarea serii, se vor lansa pe lac lampioanele personalizate.

Organizatorii asigură că toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hârtie de orez şi lemn) iar seară de seară, o echipă dedicată va igieniza malurile şi suprafaţa lacului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.