Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul ghidaj al expoziţiei 'Nostalgie. Amintire. Regăsire', programat miercuri

Agerpres.ro
Muzeul Naţional de Artă al României MNAR

Prima întâlnire din seria de ghidaje de specialitate dedicate expoziţiei "Nostalgie. Amintire. Regăsire" va avea loc miercuri.

"Vă invităm, miercuri, 13 iulie, de la ora 16,00, la prima întâlnire din seria de ghidaje de specialitate dedicate expoziţiei Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european şi ruina (secolele XVI-XIX). Ghidul acestei călătorii în lumea misterioasă a ruinelor va fi Mălina Conţu, curatoarea expoziţiei", anunţă Muzeul Naţional de Artă al României, într-o postare pe Facebook.

Rezervările se fac la telefon: 021.314.81.19 sau prin e-mail la: programari@art.museum.ro, accesul urmând a se face pe baza biletului de intrare la expoziţie, în valoare de 20 lei/persoană.

Expoziţia "Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european şi ruina", deschisă publicului în perioada 8 iunie - 31 ianuarie 2023, prezintă diversele aspecte şi semnificaţii pe care le primeşte ruina în vizualul european în decursul secolelor al XVI-lea - al XIX-lea, potrivit Agerpres.

Potrivit MNAR, cele 140 de lucrări expuse din patrimoniul MNAR "se articulează într-un discurs tematic construit progresiv în scopul de a ilustra, pe parcursul celor şase secţiuni ale expoziţiei, transformarea ruinei dintr-un simbol indicial al culturii antice în epoca Renaşterii într-o stare de spirit, o trăire aparte, vecină cu sentimentul de ruinare a sufletului, în contextul interesului pentru sublim al romantismului".

Cu o scenografie spectaculoasă, similară celor din marile muzee ale lumii, expoziţia etalează lucrări ale unor nume importante din arta europeană a secolelor XVI-XIX: Jan Sanders Van Hemessen (cca. 1500 - 1556), Gaspard Dughet (1615 - 1675), Giovanni Paolo Pannini (1691-1765), Giovanni, Battista Piranesi (1720-1778), August Becker (1821/1822 - 1887), Ivan Aivazovski (1817-1900).

Expoziţia beneficiază de o gamă variată de activităţi în cadrul programului 'Vacanţa la muzeu', dedicat publicului de toate vârstele, care este invitat să descopere patrimoniul artistic prin intermediul unor activităţi creative, concepute pentru a completa programul de vacanţă.

Curatorul expoziţiei este directorul adjunct cu responsabilităţi de patrimoniu şi artă al MNAR, Mălina Conţu, istoric şi teoretician de artă şi arhitectură, doctor în Arte Vizuale la Universitatea de Arte Bucureşti din anul 2012. Este şeful secţiei Artă Europeană la MNAR şi lector asociat în cadrul Universităţii Bucureşti, Departamentul de Istoria Artei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.