Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul heliport funcţional al unui spital de stat din Bucureşti a fost testat

Primul heliport funcţional al unui spital de stat din Bucureşti a fost testat miercuri, în premieră. Un elicopter a survolat Spitalul Universitar şi s-a apropiat suficient de mult de construcţie, pentru a stabili traseul optim de aterizare, potrivit Știrileprotv.ro.

Deschiderea heliportului este programată până la sfârşitul anului. Elicopterul care a survolat zona spitalului Universitar a testat în primul rând traseul de aterizare. Este o probă obligatorie.

Tot cu această ocazie se testează balizajul. Elicopterul nu a atins platforma heliportului, dar a coborât foarte aproape. Testele au durat o oră și jumătate.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea privind aprobarea coşului minim de consum lunar

În acest moment, elicopterele cu pacienţi în stare gravă aduşi din toată România spre Spitalul Universitar din Bucureşti aterizează la o unitate militară din apropiere. Sunt transportaţi apoi cu ambulanţele. Se pierd astfel în jur de 20 de minute extrem de importante.

Fostul heliport al Spitalului Universitar este transformat acum în parcare şi nu a putut fi folosit pentru că aterizarea elicopterelor echivala cu oprirea circulaţiei pe Splaiul Independenţei. O firmă din industria jocurilor de noroc a plătit aproape un milion de euro ca să construiască noul heliport.

Citește și: Medicamentele care pot duce la apriția ulcerului

Singurul spital din România care are o platformă funcţională similară este la Oradea. În Capitală, un alt heliport va fi construit la spitalul de copii Marie Curie şi, conform proiectului, ar putea fi gata în 2 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.