Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul județ din România unde NU vor mai exista școli cu toalete în curte

CNMR
copii scoala elevi

Județul Argeș va fi primul din țară unde nu vor mai fi școli cu toalete în curte, spun autoritățile. Acum, 23 de școli de la sate au toalete în curte, potrivit ISJ Argeș, dar până în primăvară nu va mai exista niciuna în această situație.

Inspectorul general al ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, a declarat că programul prin care nicio școală sau grădiniță să nu mai aibă toalete în curte a început în 2016. Atunci, 89 de unități de învățământ aveau grupurile sanitare în exterior. În prezent mai sunt 23.

Substanța periculoasă de pe mere - avertismentul șefului ANPC: 'Este un fel de ceară care protejează antifungic şi dă şi un luciu specific'

„Vom fi primul județ din țară care nu vom mai avea toalete în exterior la școli. În urma implicării și umane și cu fonduri, în 2020 vom fi primul județ fără toalete afară. Anul acesta erau 29, pe 9 septembrie erau 2,3 iar până în decembrie vor mai rămâne doar 9 unități școlare. Toate sunt în mediul rural”, a declarat Tudodoiu.

Potrivit acestuia, banii pentru amenajarea grupurilor sanitare interioare au venit de la CJ Argeș și prin PNDL. De la Consiliul Județean Argeș au fost alocați, din 2016 și până în prezent, peste 33 de milioane de lei.

În Argeș sunt 544 de unități școlare, dintre care 200 au personalitate juridică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.