Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul liberal exclus din partid pe baza principiilor de integritate

dian-popescu

Senatorul Dian Dumitru Popescu și-a dat demisia din PNL, după ce Biroul Politic Județean a decis să îl excludă, în urma unei condamnări pentru fapte de corupție.

”Liberalii din Gorj au luat această decizie după ce au constat că parlamentarul nu corespunde criteriilor de integritate. Senatorul Dian Popescu nu corespunde criteriilor de integritate ale PNL, iar demisia sa din partid trebuie corelată și cu acest aspect. Senatorul Dian Popescu a fost condamnat pentru fapte de corupție, acesta fiind și motivul pntru care a pierdut conducerea filialei Gorj”, anunță PNL într-un comunicat de presă.

Dian Dumitru Popescu a fost ales în Parlament în 2012 și a făcut parte din mai multe comisii parlamentare. Acesta a anunțat că se înscrie în ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin.

La 28 noiembrie 2014, senatorul PNL Dian Popescu a fost condamnat de ICCJ la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu, faptă de care este acuzat pentru că firma sa ar fi încasat ilegal 154.000 de lei de la Primăria Peştişani, judeţul Gorj, pentru lucrări care nu au fost executate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-a condamnat pe Dumitru Dian Popescu la cinci luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de doi ani şi cinci luni.

Prin aceeaşi decizie, Dian Popescu a fost achitat pentru infracţiunile de uz de fals şi de dare de mită de care l-au acuzat procurorii. Hotărârea instanţei nu este definitivă, iar primul termen al apelului este în ianuarie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.