Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul lider din Opoziție care vorbește despre noul SCANDAL NAȚIONAL, ajuns și în cancelariile occidentale: 'Pune în PERICOL întreaga Europă, nu doar România'

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis dancila guvern

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, că ”prima ispravă de pomină” a Guvernului Viorica Dăncilă după preluarea de către președinției Consiliului UE este suspendarea procedurii de achiziție a corvetelor și că premierul ”nu pune în pericol doar România, ci și întreaga Europă”.

”Suspendarea corvetelor și scufundarea Europei. Prima ispravă de pomină a Guvernului Dăncilă după preluarea de către țara noastră a președinției Consiliului UE este suspendarea procedurii de achiziție a corvetelor pentru Armata Română”, a scris, pe Facebook, Eugen Tomac.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

El a mai afirmat că MApN nu a reușit să ducă la bun sfârșit nicio achiziție majoră de tehnică militară în 2018, în ciuda alocării unui procent de 2% din PIB pentru apărare.

”O asemenea situație demonstrează incapacitatea Guvernului de a-și îndeplini atribuțiile funcționale. Guvernul a reușit astfel să compromită atât procesul de înzestrare a Armatei Române, cât și angajamentele internaționale ale țării noastre. Prin asemenea decizii, Viorica Dăncilă nu pune în pericol doar România, ci și întreaga Europă”, a conchis liderul PMP.

Citește și: Juncker salută o decizie controversată a Guvernului României

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, l-a informat pe ministrul Gabriel Leș că a sesizat Parchetul Militar al Curții Militare de Apel, întrucât sunt suspiciuni privind derularea legală a procedurii de achiziție a corvetelor, achiziția fiind și suspendată până la soluționarea dosarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.