Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, o spune clar: Moldova nu are de gând să plătească datorii inexistente Gazpromului

cursdeguvernare.ro
marcel ciolacu dorin recean

Primul ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a venit cu o replică, după ce un audit a scos la iveală mai multe nereguli în privința datoriilor istorice pretinse de către Gazprom.

După clarificările privind datoria de gaze naturale. R. Moldova nu are de gând să plătească datorii inexistente și cetățenii R. Moldova nu trebuie să plătească facturile corespunzătoare”, a subliniat Dorin Recean în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Amintim, că astăzi ministrul Energiei, Victor Parlicov, a propus achitarea a 8,6 milioane de dolari către Gazprom, după un audit efectuat de către o companie, care a scos la iveală faptul că „cea mai mare parte din datoria pretinsă de Gazprom nu este confirmată sau nu este executabilă”. Potrivit ministrului, 170 mln de dolari reprezintă suma livrărilor promise de către Gazprom, dar neexecutate. Această propunere a fost înaintată și concernului rus, spre informare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.