Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul oficial occidental care susține cererea lui Zelenski - Măsura care ar putea provoca un conflict direct între Rusia și NATO

Tagesschau
Ucraina Rusia harta map

Impunerea unei interdicţii de zbor deasupra Ucrainei ar duce la o încheiere mai rapidă a conflictului din această ţară şi ar salva vieţi, a declarat joi ambasadorul Poloniei la Kiev, Bartosz Cichocki, în contextul în care Rusia continuă bombardamentele asupra mai multor oraşe ucrainene, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cere NATO să impună o interdicţie de zbor, însă Alianţa Nord-Atlantică este îngrijorată că o astfel de decizie ar putea să o implice într-o confruntare directă cu Rusia.

"Fiecare zi de întârziere costă sute de vieţi omeneşti", a declarat, de la Kiev, ambasadorul polonez, pentru postul privat de televiziune TVN24.

"Este o extindere a conflictului care ar putea să se încheie mult mai repede tocmai prin închiderea spaţiului aerian",a mai spus el.

Washingtonul a respins marţi o propunere surpriză a Poloniei de a-şi transfera avioanele sale de luptă MiG-29, de producţie rusească, la o bază americană din Germania şi de a le pune la dispoziţia SUA ca mijloc de a întări forţele aeriene ale Ucrainei.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a spus miercuri că orice livrare de avioane de luptă către Ucraina trebuie să fie decisă în comun de statele membre ale NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.