Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul pacient cu transplant pulmonar făcut în România va fi externat în această săptămână

spitale

Primul pacient cu transplant pulmonar făcut în România, Mugurel Amariţei, va fi externat în această săptămână, anunţă Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

”Veşti bune vin de la Centrul de reabilitare respiratorie din Spitalul Clinic Colentina. Mugurel Amariţei, primul pacient care a trecut printr-un transplant pulmonar în România, va fi externat în cursul acestei săptămâni. La şase săptămâni de la intervenţia complexă, Mugurel a luat în greutate peste patru kilograme şi se recuperează pe zi ce trece”, anunţă Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, conform news.ro.

Mugurel Amariţei a declarat: "NU ERAM înainte, iar acum SUNT! Sper să încep o viaţă nouă, normală. Să fac ce nu am putut până acum".

Mugurel Amariţei a fost primul pacient care a beneficiat de un transplant pulmonar în România, la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" din Capitală, după ce a fost refuzat de două ori în străinătate.

După externarea lui Mugurel Amriţei, la Spitalul Clinic Colentina va ajunge pentru reabilitare respiratorie şi A.E., al doilea pacient cu transplant pulmonar efectuat în ţara noastră, anunţă sursa citată.

Mugurel Amariţei, în vârstă de 37 de ani, a depus în 2015 cerere de finanţare pentru transplant în străinătate, iar Direcţia de Sănătate Publică Iaşi i-a trimis dosarul către trei clinici. Clinica AKH din Viena a fost singura care a răspuns, refuzând pentru că pe lista de aşteptare mai erau încă patru pacienţi din România, scria Ziarul de Iaşi.

El a fost diagnosticat în 2011 cu multiple afecţiuni pulmonare, în ultimii trei ani trăind conectat la aparatul de oxigen.

La mijlocul lunii aprilie, bărbatul a fost supus unui transplant pulmonar la Spitalul ”Sfânta Maria” din Bucureşti, fiind primul transplant pulmonar realizat în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.