Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul pilot chinez care va concura în Formula 1, în sezonul viitor, va face parte din echipa Alfa Romeo

Motorsport Magazine
Formula 1 Monza

Guanyu Zhou va deveni primul pilot chinez care va concura în Formula 1, în sezonul viitor, sub culorile team-ului Alfa Romeo, a anunţat echipa elveţiană ale cărei propulsoare sunt furnizate de Ferrari, informează Reuters, citat de agerpres.

Zhou, în vârstă de 22 ani, este în prezent pilot de teste la echipa Alpine, patronată de grupul Renault, participând totodată la întrecerile Formulei 2, unde ocupă locul secund în clasamentul general, înaintea ultimelor două curse ale sezonului, găzduite de Arabia Saudită şi Abu Dhabi.

Chinezul îl va avea drept coechipier la Alfa Romeo pe experimentatul pilot finlandez Valtteri Bottas, care se va despărţi de Mercedes la finele acestui an, după cinci sezoane în care a fost coleg cu septuplul campion mondial britanic Lewis Hamilton.

"Am visat încă de la o vârstă fragedă să urc la cel mai înalt nivel posibil într-un sport care mă fascinează, iar acum visul a devenit realitate. Este un adevărat privilegiu pentru mine să-mi încep cariera în Formula 1 alături de o echipă emblematică, o echipă care a adus atât de multe tinere talente în Formula 1 în trecut. A deveni primul pilot chinez care concurează în Formula 1 este un mare pas înainte în istoria sporturilor cu motor din ţara mea. Ştiu că se vor pune multe speranţe în mine. Ca întotdeauna, voi lua asta ca pe o motivaţie pentru a deveni mai buni şi a realiza lucruri importante", a precizat Guanyu Zhou într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.