Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul rege care donează pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame: 'Imaginile nu m-au lăsat să dorm'

twitter
cruce notre dame

Regele din Krindjabo, capitala regatului Sanwi, în sud-estul Cote d'Ivoire, va face o donaţie pentru reconstrucţia Catedralei Notre-Dame de Paris, unde a fost botezat în anii 1700, Louis Aniaba, un prinţ din regat, relatează AFP, scrie agerpres.ro

"Sunt în mijlocul consultărilor cu oficialii mei, vom face o donaţie pentru reconstrucţia acestui monument", a declarat pentru AFP regele Amon N'Douffou V.

Ambasadorul României în Franța, prima reacție la incendiul de la Notre Dame: 'Este un simbol al creştinătăţii, este un simbol al Franţei'


"Imaginile (incendiului) nu m-au lăsat să dorm pentru că această catedrală reprezintă o legătură puternică între regatul meu (Sanwi, un protectorat francez din iulie 1843) şi Franţa", a afirmat liderul poporului akan - un mare grup etnic din Africa de Vest care se întinde din Cote d'Ivoire până în Togo. 

La vârsta de 15 ani, prinţul Aniaba, un nobil local, a fost dus în Franţa în 1687 de cavalerul d'Amon ca un semn de credinţă faţă de regele Ludovic al XIV-lea. El a fost botezat de episcopul Bossuet şi a luat numele naşului său: Louis. El a devenit Louis Aniaba, înainte de a fi numit ofiţer în regimentul regal, cu grad de căpitan, şi de a se întoarce în Cote d'Ivoire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.