Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul shihan la karate Shinkyokushin din Jandarmeria Română este Traian Dumbrăvean Katai

digi24.ro
jandarmerie

Primul shihan la karate Shinkyokushin din Jandarmeria Română este Traian Dumbrăvean Katai, din cadrul Detaşamentului Antitero al Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) "Regele Ferdinand I" Târgu Mureş, care a dobândit acest titlu la Cupa Mondială de Karate Shinkyokushin din Polonia, potrivit Agerpres.

"Shihan înseamnă 'maestru instructor', titlu pe care colegul nostru, până acum câteva zile 'sensei' Traian, l-a dobândit în urma examenului ce a avut loc săptămâna trecută la Kielce, în Polonia, unde s-a desfăşurat şi competiţia: Cupa Mondială de Karate Shinkyokushin. Traian este jandarm din anul 1999, cu mii de misiuni la activ în cadrul Detaşamentul Antitero al Grupării de Jandarmi Mobile 'Regele Ferdinand I' Târgu Mureş. Pentru mulţi mureşeni, numele colegului nostru nu este străin, deoarece, după ce îşi încheie misiunile, schimbă uniforma de jandarm cu GI-ul de arte marţiale şi predă karate Shinkyokushin copiilor din cadrul Clubului Sportiv Tiger-Budo Târgu Mureş, iar în puţinul timp liber rămas, împărţindu-se între familie, datorie şi pasiune, se implică în diferite de campanii de ajutorare a copiilor cu nevoi speciale din oraş. Încă nu se gândeşte la pensie, ci cum să rămână sănătos şi cum să ajute în continuare, deoarece acest lucru îl face fericit", a arătat GJM Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

 

 

Potrivit GJM Târgu Mureş, trecerea de la "sensei" la "shihan" nu a fost uşoară, examenul final durând 12 ore.

"L-am întrebat cum a fost la examen şi ne-a răspuns 'Extraordinar!', însă vânătăile de pe corp spuneau că trecerea de la 'sensei' la 'shihan' nu a fost uşoară. Examenul de shihan a început la ora 10,00 şi s-a terminat la 19,00. Zeci de sensei (antrenori de karate cu centuri negre 3 si 4 DAN) din toate colţurile lumii au venit pentru a-şi depăşi limitele. Au fost examinaţi de marii maeştri ai acestui stil de arte marţiale, inclusiv de preşedintele WKO (Word Karate Organization) Kenji Midori - marele maestru shihan Shinkyokushin, cu 9 DAN. Nu a fost doar un examen de tehnică, de luptă, ci în primul rând un examen psihologic, de forţă, de rezistenţă. L-am întrebat ce înseamnă acest titlu pentru el şi ne-a răspuns că aprecierea este cea mai mare recompensă a sa. Momentul în care preşedintele World Karate Organization, maestrul shihan Kenji Midori i-a strâns mâna şi l-a felicitat pentru că a fost un bun luptător, a meritat ...totul!", se mai precizează în comunicatul GJM Târgu Mureş.

 


Traian Dumbrăvean Katai a fost felicitat, marţi, de conducerea Grupării de Jandarmi Mobile "Regele Ferdinand I" Târgu Mureş pentru "dedicarea, perseverenţa, disciplina şi modestia de care dă dovadă în fiecare zi, fiind model de urmat pentru noi toţi".

"Osu! Arigato! Mulţumim, Traian! Ne bucurăm că te avem alături de noi şi îţi dorim succes în continuare!", au transmis reprezentanţii GMJ Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.