Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul soldat rus care pledează vinovat pentru crime de război în Ucraina

News.ro
Vadim Sisimarin

Primul proces privind crimele de război în Ucraina a început miercuri, fiind vorba despre un soldat rus acuzat că a ucis un civil neînarmat. Vadim Şişimarin (21 de ani) a pledat vinovat, potrivit CNN. Acuzat de crime de război şi omor premeditat, soldatul, originar din Irkuţk, Siberia, riscă închisoarea pe viaţă.

Vadim Şişimarin se deplasa împreună cu alţi patru soldaţi și au furat o maşină în drum spre regiunea Sumî, când au lovit un bărbat, în vârstă de 62 de ani, care circula pe o bicicletă. ”Unul dintre militari a ordonat acuzatului să omoare civilul pentru ca acesta să nu-l denunţe”, se arată în comunicatul Procuraturii generale ucrainene.

Vadim Şişimarin a ucis prin împuşcare cu un Kalaşnikov, pe geam, de la bordul vehiculului, bărbatul, ”care a murit pe loc, la câţiva metri depărtare de casa lui”.

Bărbatul rus susţine că a venit să lupte în Ucraina cu scopul de ”a-şi susţine financiar mama”. În ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa sa, el a explicat: ”Mi s-a ordonat să trag, l-am împuşcat o dată. A căzut şi ne-am continuat drumul”.

Procurorul general ucrainean Irina Venediktova a declarat că au fost deschise peste 11.000 de anchete pentru crime de război şi au fost arestaţi 40 de suspecţi.

”Niciun călău, nicio persoană care a ordonat sau a ajutat la comiterea infracţiunilor în Ucraina nu va scăpa de justiţie”, a subliniat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.