Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul tratament oral pentru boala somnului a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente

gazeta-romana.ro
pastila medicament

Compania farmaceutică franceză Sanofi a anunţat vineri că a Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a emis un aviz pozitiv pentru tratamentul său dezvoltat împotriva bolii somnului, o afecţiune cunoscută şi sub numele de Tripanosomiază africană, informează AFP, conform Agerpres.

Fexinidazol Winthrop, produs de Sanofi, este primul tratament oral pentru o formă acută a bolii somnului, o afecţiune parazitară letală transmisă prin muşcătura muştelor teţe infectate şi întâlnită în 36 de ţări africane, a declarat compania franceză.

Avizul pozitiv a fost emis de EMA pentru tratamentul administrat la adulţi şi la copii cu vârste de peste şase ani şi care au o greutate de cel puţin 20 de kilograme, aflaţi atât în prima cât şi în a doua fază a bolii.

El urmează studiilor clinice din Malawi şi Uganda conduse de organizaţia non-profit de cercetare medicală Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi), a precizat grupul Sanofi.

"Până în prezent, din cauza lipsei de inovaţie pentru această tulpină a bolii somnului, opţiunile de tratament, vechi şi toxice, trebuiau să fie administrate într-un spital sub supraveghere strictă. Faptul că avem de acum o pastilă orală, simplă şi mai sigură, pentru a trata această boală înfricoşătoare le va permite medicilor să salveze rapid multe vieţi", a declarat Dr. Westain Nyirenda, cercetător principal şi medic la Spitalul Rumphi din Malawi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.